Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

«Αργοπεθαίνει» ο Ασάνζ: Tον κρατούν φαρμακευτικά σε καταστολή – διαπλεκόμενη η δικαστής του

σχόλιο Γ.Θ : Θα τον αφήσουμε στα νύχια της νέας τάξης χωρίς να κάνουμε τίποτα;
Φυσικά και μπορούμε να κάνουμε κάτι. Όλοι ξέρουμε τι... Ας προσευχηθούμε. Ας πούμε έστω ένα "Κύριε ελέησον τον δούλο σου!"



Σε τηλεφωνική του επικοινωνία την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Τζούλιαν Ασανζ ενημέρωσε ότι τον κρατούν φαρμακευτικά σε καταστολή και ότι «αργοπεθαίνει στη φυλακή». Διαπλοκή της βρετανής δικαστού του με τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας αποκαλύπτει δικηγόρος.

Αυξάνονται οι ενδείξεις, και η ανησυχία, ότι επιθυμία των διωκτών του είναι να πεθάνει στη φυλακή ο Τζούλιαν Ασάνζ, με την σιωπηλή ανοχή τόσο των βρετανικών αρχών όσο και της κυβέρνησης της Αυστραλίας. Ο ίδιος ο Ασάνζ εξέφρασε την ανησυχία του, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δημοσιογράφο που τον είχε βοηθήσει το 2010 ώστε να μην εκδοθεί στη Σουηδία.

«Είπε σε μένα και τη σύζυγό μου ότι αργοπεθαίνει στη φυλακή Μπελμαρς, και ότι παρ’ ότι προφυλακισμένος είναι στην απομόνωση 23 ώρες την ημέρα και πολύ συχνά τον κρατούν σε φαρμακευτική καταστολή.». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο δημοσιογράφος Βων Σμιθ την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τζούλιαν Ασάνζ, παραμονή των Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι πρόκειται για προφυλάκιση, αν και σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Η δίκη του Ασανζ, για την έκδοσή του στις ΗΠΑ, έχει προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο.

Η καταγγελία του ιδίου για χρήση φαρμάκων ώστε να τον κρατούν σε καταστολή, παράλληλα με την απομόνωση, επιβεβαιώνει τις προβλέψεις των γιατρών για την καταστασή του και τις καταγγελίες περί βασανιστηρίων που έχουν γίνει από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Νιλς Μέλτζερ, προ διμήνου. Ο κος Μέλτζερ είχε, μάλιστα, τονίσει ότι ο Ασανζ είναι αντικείμενο ψυχολογικών βασανιστηρίων και ότι «μπορεί να καταρρεύσει από ώρα σε ώρα». Παρ’ όλα αυτά, παρά τη διεθνή κατακραυγή και ενώ και η νομική του βοήθεια φέρνει στο φως νέα στοιχεία για το πλέγμα συμφερόντων που τον κρατά φυλακισμένο, οι αρχές της Βρετανίας επιμένουν να μην απαντούν στα ερωτήματα.

Εν τω μεταξύ, η δικηγόρος Νίκη Κωνσταντινίδη, με δικηγορικές άδειες στην Αυστραλία και τη Βόρειο Ιρλανδία, κατέθεσε χθες εκ νέου καταγγελία εις βάρος της βρετανής ΑρχιδικαστούΈμμα Άρμπθνοτ, για παραβίαση του νόμου περί σύγκρουσης συμφερόντων, στην περίπτωση του ιδρυτή των Wikileaks, καθώς υπάρχουν αποδεδειγμένοι δεσμοί της δικαστού με τις μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας του Λονδίνου. Είναι η δεύτερη τέτοια καταγγελία που καταθέτει η κα Κωνσταντινίδη, αφού η πρώτη «εξαφανίστηκε», όπως την ενημέρωσαν, χωρίς να εξηγήσουν πως. Η πρώτη καταγγελία είχε κατατεθεί στις 18 Νοεμβρίου. Η δικηγόρος έλαβε ημέηλ, στις 6 Δεκεμβρίου, που την ενημέρωνε ότι άλλαζε το στάτους της καταγγελίας της, από «κατατεθειμένη» σε «απωλέσθη».

Τις πληροφορίες, για «εκτενείς» και «μυστικές» σχέσεις μεταξύ της δικαστού, του συζύγου της και του γιού της, με τις υπηρεσίες Ασφαλείας της Βρετανίας έφεραν στο φως οι δημοσιογράφοι Μαρκ Κέρτις και Ματ Κέναρντ.


πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...