Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Runet: Η Ρωσία δοκίμασε με επιτυχία το δικό της αυτόνομο Ίντερνετ

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δοκίμασε με επιτυχία το Runet, την δική της αυτόνομη «απάντηση» στο παγκόσμιο διαδίκτυο.
Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη δοκιμή, αλλά, σύμφωνα με το Υπουργείο Επικοινωνιών της χώρας, οι χρήστες δεν πρόσεξαν κάποια αλλαγή, ενώ για τα αποτελέσματα θα ενημερωθεί ο πρόεδρος Πούτιν.

Ανησυχία προξενεί στους νεοταξίτες και τους κολοσσούς της νέας τάξης google facebook, η τάση κάποιων χωρών να «απεξαρτηθούν» από το διεθνές ελεγχόμενο διαδίκτυο, δημιουργώντας δικά τους εναλλακτικά δίκτυα, κάτι που οδηγεί σταδιακά σε διάσπαση του ενιαίου ελεγχόμενου διαδικτύου.

«Ολοένα συχνότερα ελεύθερες από τα νύχια της νέας τάξης, χώρες που θέλουν να προστατέψουν τους πολίτες τους, ακολουθούν το δρόμο που έχουν ήδη πάρει χώρες που αντιστέκονται στις ΗΠΑ και την νέα τάξη.
«Η ιδέα είναι ότι το διαδίκτυο μέσα στη Ρωσία θα διασυνδέεται με το διεθνές ελεγχόμενο διαδίκτυο σε συγκεκριμένα -μη νεοταξικα- σημεία. Αυτό στην ουσία θα υποχρεώσει τους παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να διαμορφώσουν το διαδίκτυο μέσα στα σύνορα τους, όπως ένα γιγάντιο εσωτερικό δίκτυο μιας μεγάλης εταιρείας», πρόσθεσε.

Το ρωσικό πρακτορείο Tass ανέφερε ότι οι δοκιμές αξιολόγησαν την ευπάθεια των συσκευών του «διαδικτύου των πραγμάτων» και την ικανότητα του Runet να αντέχει σε «αρνητικές εξωτερικές επιρροές».

Η Ρωσία έχει επίσης σχέδια να δημιουργήσει τη δική της εγκυκλοπαίδεια Wikipedia και έχει ψηφίσει νόμο που απαγορεύει την πώληση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, τα οποία δεν έχουν προεγκατεστημένο ρωσικό λογισμικό. Επίσης έχει σχέδια να αναπτύξει εναλλακτικές υπηρεσίες τύπου Google και Facebook στο μέλλον.
Άντε και καλή λευτεριά!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...