Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Ανάθεμα από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιο

Η αριστερών πεποιθήσεων κυβέρνηση είναι έτοιμη να κατάσχει μέχρι και τα Ιερά Λείψανα 

σχόλιο Γ.Θ : Άλλη μία σχισματική Εκκλησία ετοιμάζεται να αντικαταστήσει μια κανονική Εκκλησία σε Ορθόδοξη χώρα. Αυτή την φορά σειρά έχει το Μαυροβούνιο. 
Το σύστημα του αντιχρίστου δουλεύει χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα πλέον. 
Μέρες αντιχρίστου και διωγμοί για τους Ορθόδοξους στην Συρία, στην Ουκρανία και τώρα στο Μαυροβούνιο
 
Η επιχειρούμενη κρατικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αυτή τη στιγμή έχει το Μαυροβούνιο έτοιμο για εμφύλιο πόλεμο.

Η αριστερών πεποιθήσεων κυβέρνηση σήμερα, 26.12.2019, είναι έτοιμη στην Βουλή προς ψήφιση νόμου με το οποίο περιέρχεται η περιουσία της εκκλησίας που αυτή κατείχε πριν το 1920, στο κράτος, ως εθνική κληρονομιά του Κράτους και με αυτό να περιλαμβάνει ακόμα και τα ιερά λείψανα.

Η μητρόπολη Μαυροβουνίου και οι επισκοπές της Σερβικής Εκκλησίας εντός του κράτους, αντιδρούν με τη συμπαράσταση της Σερβικής Εκκλησίας. 

 Το πρωί ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασίας Αμφιλόχιος άνοιξε την Λάρνακα του αγίου Πέτρου πρώτου Δούκα και επισκόπου Μαυροβουνίου και έριξε ανάθεμα στους πολιτικούς που θα τολμήσουν.

«Σήμερα χαιρετώ όλον τον λαό του Μαυροβουνίου εδώ, μπροστά στην λάρνακα του αγίου Πέτρου του Μαυροβουνίου στο Όνομα του Θεού, του Δίκαιου και Σωτήρα, οποίος σηκωθεί ενάντια στο όνομα του Θεού και την Εκκλησία Του, προκαλεί στον εαυτό του το ανάθεμα του Θεού, του αγίου Πέτρου και του αγίου Βασιλείου και δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα εμποδίσει τον λαό να επέμβει αν το κράτος προχωρήσει μονομερώς».

Πλέον έξω από τη Βουλή με χιλιάδες ανθρώπους κοντά του, ο μητροπολίτης περιμένει την είσοδο του στην Βουλή για διαβουλεύσεις διαμαρτυρόμενος για την επέμβαση του κράτους στην εκκλησία.

Εντός του κοινοβουλίου 17 βουλευτές της αντιπολίτευσής, μέσα σε θυελλώδη συνεδρία, απαίτησαν και πέτυχαν δίωρη αναβολή της συνεδριάσεως για να γίνει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο.

Η αντιπολίτευση διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει την απόφαση της κυβέρνησης αν σε αυτήν έχει ληφθεί η θετική γνώμη της κανονικής εκκλησίας.

Η κυβέρνηση υποχώρησε και δέχθηκε συνάντηση και αυτή την στιγμή βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τον μητροπολίτη και τους επισκόπους .

Έχει προηγηθεί πριν λίγες μέρες θεία λειτουργία για το θέμα με συγκέντρωση σε αυτήν 100.000 λαού. Ο κόσμος αυτός υπέγραψε εναντίον των προθέσεων της κυβερνήσεως.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου υποστηρίζει την θρησκευτική δομή του Μiras Dedeic, καθηρημένου ιερέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ιταλία, που εμφανίζεται ως μητροπολίτης Μαυροβουνίου Μιχαήλ.

Αυτός παρουσιάζει την δομή του ως «Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου» με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να ζουν έναν πραγματικό πόλεμο και αντιπάλους την κανονική εκκλησία του Μαυροβουνίου και την κυβέρνηση της χώρας.

Η Σερβική Εκκλησιά σε σημερινή ανακοίνωση της λέει: «Όπως αναφέρθηκε ήδη στην επίσημη δήλωση της Ιεράς Συνέλευσης των Επισκόπων, επαναλαμβάνουμε τώρα ότι είμαστε εναντίον του νομοσχεδίου με το οποίο οι εκπρόσωποι των αρχών του Μαυροβουνίου θέλουν να πάρουν βίαια τις εκκλησίες και τα μοναστήρια και τις συναφείς ιδιοκτησίες από τη Μητροπολιτική και τις Επισκοπές της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των οποίων οι διατάξεις θα καταργήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ατόμου στην ελευθερία της θρησκείας και της συνείδησης.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις συνέπειες της υιοθέτησης ενός τέτοιου Νόμου, απευθύνουμε έκκληση στα μέλη του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου να ακούσουν τη φωνή των επισκόπων και των πιστών της Εκκλησίας μας, που εκφράστηκε με σαφήνεια σε δύο συνελεύσεις του πιστού λαού, και να μην ψηφίσουνε υπέρ αυτού του νομοσχεδίου.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία της πρότασης που έκανε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασίας Αμφιλοχίας και έστειλε στην Νομοθετική Επιτροπή και το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου για να αποσύρει τον προτεινόμενο νόμο από τη κοινοβουλευτική διαδικασία, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την προετοιμασία ενός νέου που θα ανταποκρινόταν στα πρότυπα των σύγχρονων δημοκρατικών κρατών και θα ήταν αποδεκτό από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία».

 





πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...