Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ο Γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα για τα μελλούμενα

ατέρα, έχετε κάποια επιθυμία;" -
"Ναι", απάντησε. - Θα ήθελα να πεθάνω στο Πάσχα με τον ήχο των κουδουνιών. "
ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ROSLYAKOV ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ. ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

Όταν παρασταθείς ενώπιον του Θεού να προσευχηθείς, έτσι να θεωρείς τον εαυτό σου σαν το μυρμήγκι, και σαν τα ερπετά της γης, και σαν βδέλλα, και ταπεινό σαν το παιδάκι που ψελλίζει. Να μην πεις στο Θεό λόγια που προδίδουν τις γνώσεις σου, αλλά να τον πλησιάσεις, και να σταθείς ενώπιον του με το ταπεινό και άκακο φρόνημα του νηπίου, για να αξιωθείς να προστατευθείς και να καθοδηγηθείς από την πατρική εκείνη πρόνοια, που έχει ό πατέρας για τα παιδάκια του γιατί έχει λεχθεί ότι «ο Κύριος φυλάσσει τα νήπια» (Ψ. 114 6).
Όσιος Ισαάκ ο Σύρος



Οι μητέρες ξέρουν να αγχώνονται, να συμβουλεύουν, να λένε πολλά, αλλά δεν έμαθαν να προσεύχονται. Οι πολλές συμβουλές και υποδείξεις κάνουν πολύ κακό. Όχι πολλά λόγια στα παιδιά. Τα λόγια χτυπάνε στ’ αυτιά, ενώ η προσευχή πηγαίνει στην καρδιά.
Όσιος Πορφύριος

α Χριστουγεννα δεν ειναι τοσο για ν'ανοιγεις δωρα' μα...για ν'ανοιξεις την καρδια σου,...στο Φως Εκεινου που χρονια τωρα ψαχνει μια χαραμαδα"....


Ο Άγιος Γεράσιμος ο ιορδανίτης ζούσε μαζί με ένα λιοντάρι.....Εμείς που είμαστε "μικροι"... είμαστε με γάτες.

Ο Μακαριστός Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης της Αριζόνας,
σε Αγιορείτη που τον επισκέφθηκε μαζί με μια ομάδα λαϊκών, όταν ρωτήθηκε για τα μέλλοντα να συμβούν, έδειξε την γροθιά του και είπε:
"Όσοι λένε την ευχή του Ιησού (Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με), αυτοί θα ξεπεράσουν όσα έρχονται με τη βοήθεια του Θεού".

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...