Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Το ρωσικό υπερηχητικό στιλέτο «Kinzhal» καρφώθηκε στην Αρκτική

Ο νέος υπερηχητικός πύραυλος της Ρωσίας Kinzhal (Στιλέτο) δοκιμάστηκε με επιτυχία στις παγωμένες συνθήκες της Αρκτικής. Εκτοξεύτηκε από αεροσκάφος και χτύπησε τον στόχο στο έδαφος, στην παρθενική δοκιμή του αυτού του είδους.

Οι άκρως απόρρητες δοκιμές έγιναν στα μέσα Νοέμβρη, στο πεδίο Πεμπόι, στη βορειοδυτική δημοκρατία Κόμι, σύμφωνα με αναφορές στο TASS.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-31K. «Ο πύραυλος Kinzhal έφτασε την ταχύτητα των 10 Mach, πάνω από 12.000 χλμ/ώρα», ανέφερε η ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο πύραυλος Kinzhal ανήκει στην πληθώρα των υπερηχητικών οπλικών συστημάτων της Ρωσίας που προετοιμάζονται να μπουν σε υπηρεσία στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα υπερηχητικά όπλα λέγεται ότι είναι σε θέση να «τρυπήσουν» όλα τα υπάρχοντα αντιαεροπορικά συστήματα αεράμυνας, μιας και ταξιδεύουν αρκετές φορές ταχύτερα από τον ήχο και διαρκώς αλλάζουν κατεύθυνση πτήσης, κατά την προσέγγισή τους στο στόχο.

Η Ρωσία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στην Αρκτική, τα τελευταία χρόνια, χτίζοντας κι επισκευάζοντας στρατιωτικές βάσεις και αεροδρόμια, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τα καινούρια της συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, πραγματοποιώντας συχνά ασκήσεις στην περιοχή.

Η ρωσική ανάπτυξη ξεκίνησε ως απάντηση στις προσπάθειες από άλλους «παίκτες» στην περιοχή – τον Καναδά, τη Δανία, τη Νορβηγία και τις ΗΠΑ, να προβάλλουν διεκδικήσεις στην Αρκτική, λόγω του πλούτου της σε φυσικούς πόρους και τη στρατηγική της θέση.
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...