Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Σεισμός στην Αλβανία: Συγκλονιστική ιστορία – Γιαγιά θυσιάστηκε για να σώσει το 7χρονο εγγόνι της

Μία ιστορία που δεν μπορεί να μη συγκινήσει και τους πιο σκληρούς είναι εκείνη της γιαγιάς που έσωσε το εγγονάκι της κατά τον φονικό σεισμό στην Αλβανία. Το 7χρονο παιδί ανασύρθηκε ζωντανό από την αγκαλιά της γιαγιάς του που έχασε τη ζωή της προστατεύοντάς το…

Τα δάκρυα, το άγχος, η αναμονή, η ελπίδα για σημεία ζωής και η πίστη σε ένα θαύμα κάτω από τα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν στον χθεσινό σεισμό που έπληξε την Αλβανία. Όλες εκείνες οι ανθρώπινες ιστορίες που διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες και είναι απόρροια μιας σεισμικής δόνησης της αίσθησης των 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και χρονικής διάρκειας 30 δευτερολέπτων.

Ουδείς επιθυμεί έναν τέτοιο θάνατο: Να προσπαθείς να σώσεις τους ανθρώπους που έχεις μέσα στην καρδιά σου, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή σου και βάζοντας εμπρός τους το ίδιο σου το σώμα. Και πράγματι αυτό συνέβη χθες στην περιοχή Thumana (Θουμάνα) του Δυρραχίου, όταν οι διασώστες ανέσυραν νεκρή μια γιαγιά η οποία είχε μέσα στην αγκαλιά της το μικρό της εγγόνο και ο οποίος χάρην της δικής της θυσίας σήμερα βρίσκεται στη ζωή. Δε δίστασε να προσφέρει την τελευταία της πνοή για να ζήσει ο μικρός μας φίλος.

Πολλά τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν και δυστυχώς συνεχίζουν να συμβαίνουν από το χθεσινό χτύπημα του Εγκέλαδου στην πόλη του Δυρραχίου. Ένας νεαρός έχασε τη ζωή του μόλις δύο μέρες μετά την αποφυλάκισή του, ενώ μια ολόκληρη οικογένεια ξεκληρίστηκε με μόνους επιζήσαντες τον πατέρα και μια ξαδέρφη του, αφήνοντας πίσω νεκρές τη σύζυγο και την μικρή τους κόρη.

Πηγή: Himara.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...