Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Ανθίζει ο Χριστιανισμός στην Κίνα παρά τις διώξεις

Η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα σε συνδυασμό με την έλευση στην χώρα ολοένα και περισσοτέρων ανθρώπων από την Δύση, προκειμένου να εργαστούν, έχει ως αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση των Χριστιανών.
Στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα από τον ΟΗΕ προβλέπουν ότι μέχρι το 2030 η Κίνα θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμητικά Χριστιανικό πληθυσμό σε όλο τον κόσμο.
Το γεγονός αυτός έχει προκαλέσει την έντονη νευρικότητα του καθεστώτος το οποίο με κάθε τρόπο προσπαθεί να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή. Όπως υπογραμμίζει άρθρο του washingtonexaminer.com από το 2012 που ανέλαβε την προεδρία της χώρας ο Σι Τζινπίνγκ, έχει ξεκινήσει μια βίαιη εκστρατεία ώστε να ελεγχθεί η θρησκευτική ζωή στην Κίνα, και κυρίως των Χριστιανών.

Κι αν τα επίσημα στοιχεία είναι ακριβή, οι ειδικοί θεωρούν ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 60 εκατ. Χριστιανοί στην Κίνα. Εξ αυτών, μόλις το ένα τρίτο μπορούν να εκκλησιάζονται σε ναούς, και τα δύο τρίτα παρακολουθούν τις λειτουργίες σε υπόγεια.
Οι ουσιαστικά υπόκεινται στον έλεγχο του κράτος, και είναι υποχρεωμένες να έχουν σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Οι Ιερείς απαγορεύονται να επικρίνουν την κυβέρνηση, ενώ τα κηρύγματα δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από εγκεκριμένα από το καθεστώς θέματα.
Τα τελευταία Χριστούγεννα σημειώθηκαν τα περισσότερα επεισόδια εναντίον Χριστιανών της τελευταίας δεκαετίας. Οι αρχές έκλεισαν εκκλησίες, αλλά και σπίτια τα οποία λειτουργούσαν μυστικά ως χώροι λατρείας και δεκάδες πιστοί φυλακίστηκαν.

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Θα σας παραθέσω ένα συμβάν, που συνέβη στην κόρη μουυ στο Πεκίνο.
    Εργαζόταν σε ελληνική υπηρεσία στην Κίνα και όντας διευθύντρια είχε τρείς υπαλλήλους. Δύο κινέζες, η μία ήξερε άπταιστα ελληνικά καθόσον είχε σπουδάσει εδώ και η δεύτερη μόνον αγγλικά. Η τρίτη ήταν ελληνίδα. Μια μέρα καθώς έβλεπε ένα τρίπτυχο στο γραφείο της κόρης μου με τον Χριστό την Παναγία και τον Αγιο Νικόλαο λέει στην κόρη μου ότι νοιώθει μέσα της κενή και δεν της αρέσει η υλιστική άποψη που κυριαρχεί στη χώρα της. Αυτούς -της λέει η κινέζα- αυτούς που έχεις στο τρίπτυχο νοιώθω ότι μπορούν να μου λύσουν το πρόβλημα. Η κόρη μου περαιτέρω την έστειλε στην Ι.Α.Σαγκάης και Πεκίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...