Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Η πρόσκλησή του Πατριάρχη Θεόφιλου στους προκαθημένους για την ενότητα της Εκκλησίας

σχόλιο Γ.Θ : Είναι απίστευτο ο Πατριάρχης να καλεί σε Σύνοδο για Ενότητα των Ορθοδόξων και για να βρεθεί λύση στο σχίσμα που προκάλεσαν οι αμερικανοί και ο Ιερώνυμος να λέει ''όχι''.
Που είσαι Χριστόδουλε;


Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος κάλεσε όλους τους αδελφούς του προκαθημένους σε μία «αδελφική συνάντηση αγάπης» στην Ιορδανία, για να «συζητήσουμε για την διατήρηση της ενότητάς μας στην Ευχαριστιακή κοινωνία».
Ο Ιερώνυμος ήδη ανακοίνωσε ότι απορρίπτει την πρωτοβουλία του Πατριάρχη για ενότητα στην Εκκλησία, διότι πιστεύει ότι μόνο ο Βαρθολομαίος μπορεί να καλέσει μία τέτοια σύνοδο.

Το βίντεο και το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Πατριάρχη είναι τώρα διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Ο Μακαριώτατος παρέδωσε την ομιλία του στα Αγγλικά:
πηγή

2 σχόλια:

  1. Τι συμβαίνει ; Δεν μπορούμε δηλαδή να σχολιάσουμε ; Να πούμε αυτά που πιστεύουμε Ορθόδοξα ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως σχολίασα και έγραψα ως Ορθόδοξος Χριστιανός ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μπορεί και έχει την δύναμη να συγκαλέσει Πανορθόδοξη Σύνοδο για την ενότητα των Ορθοδόξων κανονικών Εκκλησιών. Ανήκει στον θεσμό της Πενταρχίας των αρχαιοτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών και ο Ιεροσολύμων.Εφόσον ο Κωνσταντινουπόλεως έπεσε στο επίπεδο των αιρετικών , ο Ιεροσολύμων δύναται να αναλάβει την διαφύλαξη της ενότητας των Ορθοδόξων Κανονικών Εκκλησιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...