Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Σοκ από Άκη Τσελέντη: Η περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης μπορεί να δώσει σεισμούς και 7 ρίχτερ

Αποκάλυψη - βόμβα από τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη για τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων - «Σφοδρό» χαρακτήρισε τον σεισμό που αναστάτωσε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας στις 27/11, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο - Καθησυχαστικοί αλλά προβληματισμένοι εμφανίζονται οι σεισμολόγοι - «Δεν περιμένουμε μετασεισμούς» λένε στο Newsbomb.gr - «Καμία σχέση με το σεισμό της Αλβανίας» επιμένουν οι ειδικοί

Ο κύριος Άκης Τσελέντης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA αποκάλυψε ότι η περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης είναι υπο στενή παρακολούθηση από την επιστημονική κοινότητα, ενώ όπως είπε το Αστεροσκοπείο Αθηνών έχει πάρει 25 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ετοιμάζει συγκεκριμένο κέντρο παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας σε αυτό το ρήγμα.



 

«Εδώ και δυόμιση μήνες πήγαμε στα Αντικύθηρα γιατί φτιάχνουν ένα τεράστιο κέντρο, το οποίο θα παρακολουθεί την σεισμικότητα της περιοχής και άλλες παραμέτρους. Το στενό Κυθήρων με Χανιά μπορεί να δώσει μεγάλα γεγονότα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν και τα Χανιά».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πόσο μεγάλους σεισμούς μπορεί να δώσει η περιοχή ο καθηγητής κ. Τσελέντης ήταν ξεκάθαρος:

«Ναι μπορεί στα επόμενα χρόνια να δώσει σεισμούς μέχρι και 7 ρίχτερ... επειδή είναι πολύ μεγάλους βάθους το ρήγμα δεν έχει μετασεισμούς... υπάρχει ένα κενό εδω μέσα που μας προβληματίζει πάρα πολύ».

Δείτε τις δηλώσεις του Άκη Τσελέντη

Να σημειώσουμε ότι ο σεισμός σημειώθηκε χθες Τετάρτη 27/11/2019 στις 09:23 το πρωί και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν έντασης 6,1 Ρίχτερ.

Η καταγραφή εν εξελίξει του φαινομένου από το σεισμογράφο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης:

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 09:23 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. ν. της Αθήνας.», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε μεταξύ της δυτικής Κρήτης και των Κυθήρων στα 84 χλμ. δυτικά από τα Χανιά, στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων.

Το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 70,7 χλμ.

Η διάρκεια του σεισμού ήταν αρκετά μεγάλη.

Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κρήτη καθώς και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μέχρι και την Αθήνα και διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κίσσαμο, την Παλαιόχωρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους, που σε πολλές περιπτώσεις βγήκαν στους δρόμους.
https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1033091/seismos-akis-tselentis-h-perioxi-metaxy-kythiron-kai-kritis-mporei-na-dosei-seismoys-kai-7-rixter

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...