Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ισχύει το λεχθέν, πως από το αυγό του φιδιού δεν μπορεί να βγει τίποτα άλλο, παρά μόνο φίδι. Και τι φίδι! Κροταλίας!

Τώρα, αν το φίδι γονιός ήταν μαύρο, αλλά το φίδι παιδί βγήκε κόκκινο, πρόκειται καθαρά για μια μεταλλακτική περιπέτεια του γονιδίου.
Ο λόγος γίνεται για τον Παναγιώτη Δημητρά, υιό του χουντικού υπουργού Ηλία Δημητρά, ο οποίος προϊσταται μιας ΜΚΟ με την βαρύγδουπη ονομασία "Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι".
Πρόκειται για έναν αυτόκλητο ελεγκτή της σκέψης και της έκφρασης και για έναν αμείλικτο κατήγορο και μηνυσιομανή εναντίον οποιουδήποτε θεωρήσει ότι με δηλώσεις του προβαίνει σε υποκίνηση ρατσιστικού μίσους. Το λέει και το όνομα "Παρατηρητήριο".

Έτσι παρατηρεί και αυτός ως ένας σκεφτόμπατσος και ως ένας ενεδρεύων μισοβλεψίας.

Παρακολουθεί από την τρύπα του, ποιανού ήρθε η σειρά για να δαγκώσει.

Έχει στο ενεργητικό του, ίσως και χιλιάδες μηνύσεις εναντίον ανθρώπων, που το μόνο τους έγκλημα ήταν να εκφράσουν μια άποψη μη αρεστή σε εκείνον. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν τελευταία και ο ηθοποιός Ζουγανέλης και μόλις πρόσφατα ο πασίγνωστος για το κοινωνικό του έργο για τα ορφανά παιδιά, π. Αντώνιος Παπανικολάου της "Κιβωτού", που όλοι γνωρίζουμε την προσφορά του και τον οποίο έχω προσωπικά γνωρίσει.
Τώρα, ο υιός Δημητράς έχει μηνύσει τον π. Αντώνιο για ρατσιστικές δηλώσεις και για υποκίνηση μίσους. Τι και αν ο π. Αντώνιος έχει ανοίξει την αγκαλιά του σε τόσα μαύρα παιδάκια, που ο Δημητράς από το γραφείο του στο Ελσίνκι, ούτε να φανταστεί μπορεί.
Ποιος ξέρει τι έχει περάσει αυτή η μαύρη ψυχή για να καταλήξει έτσι!
Πόσο κόμπλεξ και ενοχές κουβαλάει για τη φύτρα του. Πόση αγωνία για να αποδείξει, ότι ναι μεν έγινε αριστερός γενίτσαρος της Νέας Τάξης, αλλά τουλάχιστον δεν έγινε χουντικός όπως ο πατέρας του. Καημένο φιδάκι, πόσο λάθος κάνεις!
Δεν είσαι μαύρο, αλλά είσαι κόκκινο και το ίδιο δηλητήριο στάζεις.....

Γ.Γ.Γ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...