Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Ο «παγκόσμιος πόλεμος» που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ εναντίον του Ιράν απέτυχε & η Ουάσιγκτον έχει «τρελαθεί»

Ένας «παγκόσμιος πόλεμος» εναντίον της Τεχεράνης έχει αποδιοργανωθεί, ανακοίνωσε μια πολιτοφυλακή που ανήκε στην ελίτ των Επαναστατικών Φρουρών,
περιγράφοντας τις πρόσφατες διαμαρτυρίες για τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων ως ένα σχέδιο που υποκίνησε η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της

“Ένας πλήρης παγκόσμιος πόλεμος εναντίον του συστήματος και η επανάσταση γεννήθηκε και, ευτυχώς, το παιδί πέθανε τη στιγμή της γέννησης”, δήλωσε ο ταξίαρχος Salar Abnoosh, αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτοφυλακής Basij, μία από τις πέντε δυνάμεις του Σώματος Επαναστατικής Φρουράς.

Ο διοικητής κατηγόρησε έναν “συνασπισμό κακού” που περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ, ότι βρίσκεται πίσω από αρκετές ημέρες αναταραχών στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Οι Επαναστατικοί Φρουροί δήλωσαν ότι οι διαδηλώσεις ξέσπασαν σε περίπου 100 πόλεις στο Ιράν, αφού η κυβέρνηση αύξησε τις τιμές των καυσίμων. Ως αποτέλεσμα της “διορατικότητας και της έγκαιρης δράσης του στρατού”, η αναταραχή έληξε “σε λιγότερο από 24 ώρες και σε ορισμένες πόλεις σε 72 ώρες”, δήλωσε το Σώμα.

Ο αναπληρωτής διοικητής του σώματος, ταξίαρχος Ali Fadavi, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έχει «τρελαθεί» από το γεγονός ότι η χώρα επέστρεψε στην κανονικότητα και ότι δεν υπάρχει πλέον «διαταραχή» στους δρόμους.

Ώρες νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε τους “γενναίους διαδηλωτές” του Ιράν να μοιραστούν βίντεο και φωτογραφίες που εκθέτουν καταχρήσεις από Ιρανούς επιθεωρητές και το στρατιωτικό προσωπικό. Είπε ότι το υλικό θα χρησιμοποιηθεί για να «τιμωρήσει» το Ιράν για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Τεχεράνη αμφισβήτησε τις δηλώσεις υποστήριξης της Ουάσινγκτον για τους διαδηλωτές,
σημειώνοντας ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν εμποδίσει την “παράδοση τροφίμων και φαρμάκων για τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς”.

Να σημειωθεί ότι τα ΜΜΕ διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις κάνοντας λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ η Διεθνής Αμνηστία τους έφτανε μέχρι και 200.

Από την πλευρά τους, ιρανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για εννέα νεκρούς, ανάμεσα στα θύματα, συγκαταλέγονται τέσσερις διαδηλωτές, τρία μέλη των Φρουρών της Επανάστασης και δύο αστυνομικοί.

Η ιστορία θυμίζει εκείνη του Ιράκ, που με fake news κατάφεραν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη για να κάνουν την εισβολή στη χώρα, κάτι που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

igata.gr
https://www.elromio.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...