Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Μυστήριο στην Κωνσταντινούπολη: Μασκοφόροι εισέβαλαν στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Τα τρία στοιχεία που καθιστούν «ύποπτη» τη διάρρηξη στην οικία του Οικουμενικού ΠατριάρχηΠαραμένει αναπάντητο το ερώτημα για το πώς κατάφεραν οι διαρρήκτες να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας.

Τρεις μασκοφόροι διέρρηξαν το περασμένο Σάββατο την οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που εντός του σπιτιού βρισκόταν η οικονόμος, η οποία και αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες.

Σύμφωνα με πηγές του Πατριαρχείου, η διάρρηξη έγινε το Σάββατο 16/11/2019 το απόγευμα και ο περιστατικό καταγγέλθηκε αμέσως στην αστυνομία, η οποία έσπευσε άμεσα στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη και ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διαρρηκτών.

Πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας «Ανατολή» αναφέρουν ότι η διάρρηξη έγινε την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετείχε σε κοινωνική εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Οι μασκοφόροι διαρρήκτες έψαξαν τους χώρους της οικίας, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Η οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών φυλασσόμενων από ιδιωτική ασφάλεια και εύλογα προκαλείται το ερώτημα για τον τρόπο που κατάφεραν οι διαρρήκτες να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας.

Τα τρία στοιχεία που καθιστούν «ύποπτη» τη διάρρηξη στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Τα στοιχεία που δημιουργούν πληθώρα ερωτηματικών, είναι δύο. Πρώτον, το γεγονός ότι οι μασκοφόροι διαρρήκτες έψαξαν το σπίτι ενδελεχώς και διέφυγαν δίχως να πάρουν κανένα αντικείμενο αξίας, ή κάποιο χρηματικό ποσό. Δεύτερον, το γεγονός ότι εισήλθαν στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη δίχως να τους αντιληφθεί κανείς, σε μία από τις πλέον προστατευόμενες περιοχές της Πόλης.

https://www.protothema.gr/greece/article/947744/thuma-diarrixis-o-oikoumenikos-patriarhis-vartholomaios/
https://www.protothema.gr/greece/article/947841/konstadinoupoli-ta-tria-stoiheia-pou-kathistoun-upopti-ti-diarrixi-stin-oikia-tou-vartholomaiou/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...