Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Οργή Ελλήνων κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και των ΜΑΤ: «Προδότη Παυλόπουλε – Βγάλτε το εθνόσημο»


Μυρίζει μπαρούτι στη Θεσσαλονίκη ενόψει της άφιξης του Προκόπη Παυλόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής σε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της συμπρωτεύουσας – Ένταση, χημικά και ξύλο έξω από το κτίριο


Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και ακολούθησαν επεισόδια. Οι αστυνομικοί του καθεστώτος έκαναν χρήση χημικών και υπήρξαν συγκρούσεις μπροστά στις κάμερες. Συνθήματα κατά του Προκόπη Παυλόπουλου. «Είσαι προδότης αν υπογράψεις τη συμφωνία». Μυρίζει μπαρούτι η ατμόσφαιρα με τους διαδηλωτές να παραμένουν στο σημείο.
Ενταση λίγo μετά τις 18.00 το απόγευμα, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι Θεσσαλονικείς που διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε αποκλείσει το κτίριο για να μπουν στα ενδότερα.

Σε λίγη ώρα είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει εκδήλωση για την ημέρα μνήμης των εβραίων θυμάτων του ολοκαυτώματος, παρουσία του ελληνόφωνου προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι Θεσσαλονικείς απωθήθηκαν από τη Αστυνομία με χρήση χημικών. Ο κόσμος παραμένει στο σημείο και συνεχίζει να φωνάζει συνθήματα.

Οι Έλληνες ζητούν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα στο κάλεσμά τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Αξιότιμε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλε,

Γνωρίζετε πολύ καλά και έχετε ο ίδιος δηλώσει, πως η Ελλάδα αποτελεί την μόνη νησίδα περιφερειακής σταθερότητας σε μια ευρύτερη περιοχή που κατακλύζεται από την δράση δυνάμεων αναθεωρητικών, που επιμένουν σε αλυτρωτικές βλέψεις ικανές να πυροδοτήσουν ένα ντόμινο αλλαγής συνόρων.

Ως Πρώτος Πολίτης αυτής της χώρας, έχετε καθήκον να αποτρέψετε αυτόν τον κίνδυνο, με την κύρωση αυτής της συμφωνίας . Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί μια τέτοια εξέλιξη βάζει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη και την επιβίωση της χώρας, καθώς και των μελλοντικών γενεών που θα κληθούν να ζήσουν σε εποχές σκοτεινές».

Οι πρώτες εικόνες των επεισοδίωνTα ΜΑΤ του καθεστώτος προσπαθούν να απομακρύνουν τον κόσμο, που όμως παραμένει στο σημείο. Όλοι θέλουν να πλησιάσουν τον δοσίλογο πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του στείλουν το μήνυμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν πως έρχεται η αυτοκινητοπομπή του Προκόπη Παυλόπουλου…

“Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική”

Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα των Θεσσαλονικέων έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Η κινητοποίησή τους, οργανώθηκε μόλις έγινε γνωστή η άφιξη του Προκόπη Παυλόπουλου.

Από τις ύβρεις δεν γλίτωσαν ούτε οι άντρες(;) των ΜΑΤ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...