Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Εβραϊκή χολή: «Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα προέρχεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία»

H προκλητική πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ίριτ Μπεν-Αμπα, κατηγόρησε την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία για προώθηση αντισημιτισμού στη χώρα.
Η Μπεν-Αμπα προέβαλε τις αξιώσεις αυτές την Κυριακή μιλώντας σε μια τελετή για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, μόλις δύο ημέρες μετά την φθορά ενός μνημείου που θυμίζει τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Τόλμησε και κάλεσε την Ορθόδοξη Εκκλησία και όλους τους πολίτες να καταδικάσουν τη βεβήλωση νομίζοντας ότι απευθύνεται στους ελληνόφωνους πολιτικούς και σημείωσε ότι πιστεύει ότι το περιστατικό τροφοδοτήθηκε από την υπερβολική ακροδεξιά οργή για τους προδότες που συμφώνησαν με την αλλαγή ονόματος των Σκοπίων.

Παρά το γεγονός ότι η διαμάχη αυτή δεν έχει καμία σχέση με τους Εβραίους, η Μπεν-Άμπα είπε: «Ο θυμός των φασιστικών και ακροδεξιών στοιχείων βγαίνει και έχει προφανώς εξωτερικευθεί στους εβραϊκούς τόπους της βόρειας Ελλάδας».

Σημείωσε ότι υπήρξαν 15 περιστατικά αντισημιτισμού πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο βανδαλίστηκε τέσσερις φορές, καθώς και περιστατικά στην Αθήνα. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε πολυάριθμες εκδηλώσεις αντισημιτισμού ανεξέλεγκτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα.

«Πρέπει να δούμε καταδίκες από το ελληνορθόδοξο κατεστημένο, το οποίο είναι πάντα σιωπηλό», είπε οι εβραία.

Μετά την αισχρή ομιλία της, ισραηλινά μέσα ανέφεραν πως η Ben-Abba περιέγραψε ορισμένους Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος ως «τόσο μολυσματικούς και αντισημιτικούς».

«Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα προέρχεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία», ισχυρίστηκε η αναιδέστατη εβραία.

Εξήγησε ότι η ελληνική εκκλησία δεν υπέστη μεταρρύθμιση όπως η καθολική και επομένως συνεχίζει να υιοθετεί αντιεβραϊκά συναισθήματα.

5 σχόλια:

 1. Για την αντιελληνική και αντιορθόδοξη αντιχριστιανική στάση των εβραίων πότε θα μιλήσουμε; Ή μήπως στις εβραϊκές στοές δεν λοιδορείται το όνομα του Ιησου Χριστού;
  Ή μήπως στο Ισραήλ δεν υπάρχει ρατσισμός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΣΚΟΡΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΡΕΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ; O ΔΑΥΙΔ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΠΗΓΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ;
  "ὅτι οὐκ ἐγκαταλείψεις τὴν ψυχήν μου εἰς ᾅδην, οὐδὲ δώσεις τὸν ὅσιόν σου ἰδεῖν διαφθοράν"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. διὰ τοῦτο εὐφράνθη ἡ καρδία μου καὶ ἠγαλλιάσατο ἡ γλῶσσά μου, ἔτι δὲ καὶ ἡ σάρξ μου κατασκηνώσει ἐπ᾿ ἐλπίδι,

   Πραξ. 2,26 Δια τούτο ακριβώς ευφράνθηκε η καρδιά μου και η γλώσσα μου εξεδήλωσε την αγαλλίασίν μου, ακόμη δε και το σώμα μου θα αναπαυθή κατά την ώραν του θανάτου και θα κατοικήση εις τάφον με βεβαίαν την ελπίδα ότι συντομώτατα θα αναστηθή.

   Πραξ. 2,27 ὅτι οὐκ ἐγκαταλείψεις τὴν ψυχήν μου εἰς ᾅδου οὐδὲ δώσεις τὸν ὅσιόν σου ἰδεῖν διαφθοράν.

   Πραξ. 2,27 Διότι συ, ουράνιε Πατερ, δεν θα εγκαταλείψης την ψυχήν μου στον Αδην και δεν θα επιτρέψης ο αφωσιωμένος εις σε άγιος Μεσσίας να ίδη το σώμα του φθειρόμενον εις την αποσύνθεσιν του τάφου.

   Πραξ. 2,28 ἐγνώρισάς μοι ὁδοὺς ζωῆς, πληρώσεις με εὐφροσύνης μετὰ τοῦ προσώπου σου.

   Πραξ. 2,28 Συ έκαμες εις εμέ γνωστούς τους πνευματικούς δρόμους, που οδηγούν εις την πνευματικήν ζωήν· θα με γεμίσης με ευφροσύνην, όταν θα με αξιώσης και ως άνθρωπος να απολαμβάνω την δόξαν του προσώπου σου.

   Πραξ. 2,29 Ἄνδρες ἀδελφοί, ἐξὸν εἰπεῖν μετὰ παῤῥησίας πρὸς ὑμᾶς περὶ τοῦ πατριάρχου Δαυΐδ ὅτι καὶ ἐτελεύτησε καὶ ἐτάφη καὶ τὸ μνῆμα αὐτοῦ ἐστιν ἐν ἡμῖν ἄχρι τῆς ἡμέρας ταύτης.

   Πραξ. 2,29 Ανδρες αδελφοί, είναι επιτετραμμένον να σας πω με όλον το θάρρος δια τον πατριάρχην Δαυίδ ότι και απέθανε και ετάφη και το μνημείον του ευρίσκεται εδώ μεταξύ μας μέχρι της ημέρας αυτής. (Αρα η παρά πάνω προφητεία του δεν αναφέρεται εις αυτόν).

   Διαγραφή
 3. Καὶ μόνο ποὺ σταύρωσαν τὸν Χριστὸ καὶ εἶπαν <>
  καὶ ἀντὶ μετανοίας ἰδρύουν ὁμάδες ἐκδικητικὲς κατὰ τοῦ πλάσματος τοῦ Θεοῦ ἀπὸ μίσος γι' Αύτὸν,ΑΡΚΕΙ.
  τί θέλουν,νὰ τοὺς ἀποδεχτοῦμε;; ἔ,τί πάλι,σεβασμός στὴν διαφορετικότητα ;;
  ΜΑΚΕΡΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΕΟΣ,ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ.
  Καλλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φαίνεται οτι δεν χάνουν ευκαιρία να κατηγορήσουν τον χριστιανισμό και ιδιαίτερα τον ορθόδοξο. Πριν πέντε-έξι χρόνια, είχα δεί σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, οτι Σιωνιστές είχαν δημιουργήσει μια ομάδα και καλούσαν και τους υπόλοιπους Εβραίους να αποδείξουν οτι ο Χριστιανισμός ουδεμία σχέση έχει με το θείον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...