Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Καιρός είναι να τους πάρουμε το παιγνιδάκι από τα χέρια τους, διότι παράγινε….

Όθων Ιακωβίδης 


Διαβάζω στα ΜΜΕ:

Με τον τίτλο «Μήπως ήρθε η ώρα για ένα νέο Παγκόσμιο Πόλεμο» τιτλοφορείται κοινή μελέτη για το παγκόσμιο χρέος της Bank of America (BofA), και του The Mises institute, η οποία εντοπίζει μεγάλες ομοιότητες στην τρέχουσα οικονομική περίοδο, με εκείνη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «Για να επανεκκινήσει η παγκόσμια οικονομία χρειάζεται να προηγηθεί ένας παγκόσμιος πόλεμος!
Οι επενδύσεις βρίσκονται στο ναδίρ ενώ και η πορεία του παγκόσμιου χρέους είναι τραγική. Το χρέος όλων των χωρών του πλανήτη έχει φτάσει σχεδόν τα 60 τρισεκατομμύρια δολάρια” !!
Και διερωτώμαι:
Αφού (αποδεδειγμένα, στην πράξη) αυτό το μοντέλο της διακυβέρνησης των ανθρώπινων κοινωνιών (να κυβερνώνται από την Πολιτική και Οικονομική Ολιγαρχία) οδηγεί από πόλεμο σε πόλεμο (μικρούς ή μεγάλους) γιατί οι κοινωνίες δεν το αλλάζουν;
Το ερώτημα έχει την ίδια ποιοτική αξία με το ερώτημα που τίθεται εδώ, στην Ελλάδα, για τα δικά μας: “Αφού (αποδεδειγμένα, στην πράξη) αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης της κοινωνίας μας (από την εντόπια Πολιτική και Οικονομική Ολιγαρχία) οδηγεί από το κακό στο χειρότερο, γιατί η κοινωνία μας δεν το αλλάζει;;;
Δεν μπορεί η κοινωνία να μη θέλει να το αλλάξει.
Άρα, κάτι την εμποδίζει. Κάτι που και η ίδια δεν αντιλαμβάνεται εύκολα την ύπαρξή του….
Αν βρούμε τι είναι αυτό που την εμποδίζει, μπορεί και να το εξουδετερώσουμε.
Αν δεν το βρούμε (για να το εξουδετερώσουμε) θα συνεχίσουμε (ως κοινωνία) να διαιωνίζουμε την επαναλαμβανόμενη και συνεχώς γενικευόμενη καταστροφή μας.
Αυτό που εγώ έχω καταλήξει πως αποτελεί το μεγάλο εμπόδιο, είναι η ΑΔΥΝΑΜΊΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ των πραγμάτων που γίνονται και την αφορούν.
Και η αδυναμία αυτή, οφείλεται στο ότι η κοινωνία δεν έχει ΔΙΚΑ ΤΗΣ “αισθητήρια όργανα”. Βλέπει και ακούει μέσα από μάτια και αυτιά που δεν είναι δικά της, αλλά ανήκουν είτε στην Πολιτική Ολιγαρχία (στο κράτος) είτε στην Οικονομική Ολιγαρχία (τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ). Δηλαδή, τα μάτια και τ’ αυτιά της (Εφημερίδες, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Σχολική “εκπαίδευση”) ανήκουν σ’ αυτούς που την οδηγούν από το κακό στο χειρότερο, διότι την θέλουν για να την εκμεταλλεύονται ασύστολα, όπως και το κάνουν!!!
Λοιπόν, καιρός είναι να τους πάρουμε το παιγνιδάκι από τα χέρια τους, διότι παράγινε….
Ας κάνουμε (οι Έλληνες) την αρχή !!….

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...