Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΗΠΑ: Χιλιάδες διαδήλωσαν υπέρ της ζωής

Εκατοντάδες χιλιάδες ακτιβιστές υπέρ της ζωής συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον
 την Παρασκευή για την 44η-ετήσια «Πορεία για τη Ζωή», (March for Life), τη μεγαλύτερη ετήσια διαδήλωση στον κόσμο κατά των αμβλώσεων.

Η πορεία διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ουάσιγκτον για τον εορτασμό της επετείου της απόφασης 1973 του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις.


«Είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής με αυτό που έχουμε δει, σε λιγότερο από μία εβδομάδα, κυβέρνησης Trump», είπε η JeanneMancini, πρόεδρος της Πορείας για τη Ζωή στο LifeSiteNews.

Μια από τις πρώτες πράξεις του Τραμπ ως πρόεδρος ήταν να επαναφέρει την Πολιτική της Πόλης του Μεξικού, η οποία αποκόπτει την αμερικανική βοήθεια σε διεθνείς ομάδες υγείας που προωθούν ή παρέχουν αμβλώσεις. Έχει επίσης δεσμευθεί να διορίσει μόνο δικαστές που είναι «υπέρ της ζωής» στο Ανώτατο Δικαστήριο και α διακόψει τη χρηματοδότηση της Planned Parenthood η οποία κάνει αμβλώσεις.


«Σε μία και μόνο εβδομάδα, το έθνος μας έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του αγέννητου», δήλωσε ο γερουσιαστήςOrrin Hatch, από την Γιούτα. «Ως ένα από τα πρώτα εκτελεστικά διατάγματα του, ο Πρόεδρος Trump υπαναχώρησε από μια πολιτική της περιόδου Ομπάμα που αναγκάζει τους Αμερικανούς φορολογούμενους να χρηματοδοτούν τις αμβλώσεις στο εξωτερικό.

Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ κατέγραψε βίντεο της πορείας που παρουσιάζει το πλήθος των διαδηλωτών.
Ο Πρόεδρος Trump εξέφρασε την υποστήριξή του για την πορεία μέσω του Twitter:
«H Πορεία για τη ζωή είναι τόσο σημαντική. Σε όλους εσάς που παρελαύνετε – έχετε την υποστήριξη μου» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.
Υπολογίζεται ότι θα συμμετείχαν 300.000 έως 600.000 άτομα.



Σε συνέντευξη, ο Troy Newman, πρόεδρος της Operation Rescue, εξέφρασε μεγάλη αισιοδοξία για το μεγάλο αριθμό των νέων που συμμετέχουν στην πορεία και την υποστήριξη από τον Αντιπρόεδρο Πένες και τον Πρόεδρο Trump.
«Αυτό είναι το ιστορικό», είπε ο Newman. «Θα ανατρέψουμε τηνRoe v. Wade. ... Αν δεν το κάνουμε τώρα, δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία για μια δεκαετία».

Ο Αντιπρόεδρος Mike Pence και η Kellyanne Conway, ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ, είναι από τις εξέχουσες φωνές στο συλλαλητήριο υπέρ της ζωής.

Ο Pence είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που μιλάει στην Πορεία στα 44 χρόνια της ιστορίας της. Οι Πρόεδροι Ρόναλντ Ρέιγκαν και Τζορτζ Μπους είχαν μίλησε μέσω ηχογραφημένων μηνυμάτων.



«Εξαιτίας όλων εσάς και εξαιτίας των πολλών χιλιάδων που στέκονται μαζί μας σε πορείες όπως αυτή σε όλη τη χώρα, η ζωή κερδίζει και πάλι στην Αμερική», είπε ο Pence στο πλήθος μέσα σε δυνατά χειροκροτήματα.



«Το θέμα μας φέτος είναι η «Δύναμη του Ενός», τονίζοντας πως κάθε άτομο έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά στον αγώνα υπέρ της ζωής», είπε η Μαντσίνι.
«Ο τερματισμός της ζωής ενός αγέννητου ανθρώπου είναι ηθικά λάθος και είναι επίσης ηθικά λάθος να παίρνεις τα δολάρια των φορολογουμένων και να τα χρησιμοποιείς για να επιδοτείς την άμβλωση εδώ ή στο εξωτερικό», δήλωσε ο Pence.


«Η έκτρωση δεν είναι η υγειονομική περίθαλψη», είπε. «Η χρηματοδότηση της έκτρωσης δεν έχει καμία θέση στη νομοθεσία της υγειονομικής περίθαλψης τώρα ή ποτέ».
Ο Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης Καρδινάλιος Timothy Dolan, ο πρώην διευθυντής της Planned Parenthood Abby Johnson, το μεξικάνικο αστέρι Karyme Lozano, ο χριστιανός συγγραφέας και ραδιοφωνικός παρουσιαστής (ελληνικής καταγωγής) Eric Metaxasκαι ο Επίσκοπος Βικέντιος Matthews της Εκκλησίας του Θεού εν Χριστώ, συμμετείχαν επίσης.
«Είμαι ενθουσιασμένη που έχουμε ένα Χριστιανό στο Λευκό Οίκο που υποστηρίζει τις πεποιθήσεις μας και έχει το αυτί του προέδρου», είπε για τον Pence η Beth Johnson, 70 ετών, η οποία ταξίδεψε από την Αριζόνα, στην Ουάσιγκτον. «Με αυτόν στην πλευρά του προέδρου, είμαι πολύ ενθουσιασμένη για το τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση».



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / εδώ, εδώ κι εδώ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...