Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

«Πεθαίνεις για τη χώρα σου;»: Παγκόσμια έρευνα - Υψηλά ποσοστά για την Ελλάδα αλλά για την Τουρκία ακόμα περισσότερο

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ «ΜΑΛΑΚΩΝΕΙ»

Μια έρευνα που διεξήχθη σε όλον τον κόσμο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά καθώς τίθεται το ερώτημα εάν κάποιος πολίτης είναι διαθέσιμος να πεθάνει για την χώρα του.


Για την Ελλάδα προκύπτει ένα σχετικώς υψηλό ποσοστό αλλά για την Τουρκία υψηλότερο. Βέβαια η Τουρκία έχει πολύ νεότερο πληθυσμό από την Ελλάδα και άρα πιο εύκολα φανατιζόμενο.

Η καλοζωϊα και η κατάρρευση των ηθών σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο

Εντύπωση προκαλεί ότι την πρώτη θέση κατέχει η Φινλανδία μια χώρα η οποία δεν έχει από τον Β' ΠΠ και μετά εμπλακεί σε καμία πολεμική σύγκρουση και γενικώς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερους κινδύνους.

Πάντως οι πολεμικές τους επιδόσεις ήταν πάρα πολύ καλές κατά την διάρκεια των δύο φινλανοσοβιετικών πολέμων

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα που έδωσαν οι πολίτες δεκάδων χωρών ανά τον κόσμο στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησε η Gallup International και στον συγκεκριμένο χάρτη βλέπετε τα αποτελέσματα της έρευνας σε χώρες της Ευρώπης και γειτονικών αυτής χωρών.

Σε κάθε χώρα αναγράφεται το ποσοστό αυτών που δήλωσαν πρόθυμοι να πολεμήσουν για τη χώρα τους. Εκτός από τα ποσοστά υπάρχουν και η διαβάθμιση βάσει χρώματος με το σκούρο μπλε να δηλώνει τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά θετικών απαντήσεων και το βαθύ κόκκινο για τις χώρες που οι περισσότεροι πολίτες έδωσαν αρνητικές απαντήσεις.
Όπως διαπιστώθηκε τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που δηλώνουν πως θα έδιναν τη ζωή τους για την πατρίδα τους είναι:

Φινλανδία με 74%

Τουρκία με 73%

Ουκρανία με 62%

Ρωσία με 59%

Κόσοβο με 58%

Σουηδία με 55%

Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 55%

Ελλάδα με 54%

Τα δε χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν οι:

Ολλανδία με 15%

Γερμανία με 18%

Βέλγιο με 19

Η Κύπρος δεν συμπεριλήφθηκε στην εν λόγω έρευνα.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Οταν Ηρωες που εδωσαν τα παντα στην Κυπρο το 1974 κι ας γνωριζαν οτι προδοτικα τους εστελναν ως προβατα επι σφαγη, και 42 χρονια η πολιτεια τους εχει στα σκουπιδια χωρις αναγνωριση. Οταν εβγαλαν Χριστο και Ιστορια απο τα σχολεια μας οταν προσπαθουν να γκρεμισουν την οικογενεια και καθε αξια ηθικη. Οταν η νεωτερη γενια που την αναθρεψαμε με το ΤΙΠΟΤΑ και τις δηθεν προοδευτικες ιδεολογιες. Οταν το μονο που υοηρετουν τα ΜΜΕ ειναι το καψιμο της σημαιας, και οι κατα καιρους καταστροφες απο τους βαπτισμενους "γνωστους αγνωστους" ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια παρατήρηση.Η Κύπρος δεν συμπεριλήφθη στη συγκεκριμένη έρευνα, όμως δεν παρέλειψαν να συμπεριλάβουν την επαρχία της Σερβίας που ονομάζεται Κόσοβο.Ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...