Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Το δεύτερο τηλεφώνημα του Τραμπ σε ηγέτη στον κόσμο ήταν στον πρόεδρο Αιγύπτου Αλ-Σίσι

Μία νέα σελίδα συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Αιγύπτου διανοίγεται με την εκλογή του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ,
ο οποίος επέλεξε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ-Σίσι να είναι ο δεύτερος ηγέτης παγκόσμια με τον οποίο συνομίλησε (μετά τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου), χθες το βράδυ.
Στο σημείο αυτό, να σημειωθεί ότι - όπως υπενθυμίζει και η σημερινή "Αλ Αχράμ" - ο Αιγύπτιος πρόεδρος ήταν και ο πρώτος ηγέτης της Μέσης Ανατολής που συνεχάρη κατά την εκλογή του τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ στις 9 Νοεμβρίου (προσκαλώντας τον μάλιστα να επισκεφθεί το Κάιρο), ενώ τον είχε συναντήσει από κοντά και στη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Όλα λοιπόν δείχνουν ότι μία νέα εποχή πολύ καλών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες ξεκινά, αν λάβουμε υπόψη και όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι οποίοι αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην τρομοκρατία.
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Αλ Σίσι ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η ετήσια στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Αίγυπτο και η οποία υπολογίζεται σε 1,3 δις δολλάρια.
Ενώ, με τη σειρά του, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Τραμπ ότι η Αίγυπτος είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, με όποιο οικονομικό κόστος, παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων τριών που διανύει η χώρα, σημειώνει η "Αλ Αχράμ".
Τέλος, ο Αμερικανός Πρόεδρος απηύθυνε πρόσκληση στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι να τον επισκεφθεί στην Ουάσιγκτον.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...