Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ε.Ε. ξανακτυπά: «Βοήθησα στο να διαλυθεί η ΕΣΣΔ - Ίσως πρέπει να κάνω το ίδιο με μια άλλη Ένωση»!

του Πάνου Σπαγόπουλου

Ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Ε.Ε. Ted Malloch και προσωπική επιλογή του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

για την συγκεκριμένη θέση «ξανακτύπησε» αυτή τη φορά σε τηλεοπτική εκπομπή του BCC όπου λίγο έως πολύ είπε ότι αποστολή του είναι να βοηθήσει στην διάλυση της Ε.Ε.!

Απατώντας σε ερώτηση γιατί δέχθηκε να πάει ως πρεσβευτής σε μια Ένωση την οποία δεν συμπαθεί ούτε και τους γραφειοκράτες της ο Malloch απάντησε ότι σε προηγούμενη θέση που είχε βοήθησε στην διάλυση της ΕΣΣΔ.

«Νομίζω» είπε «πως υπάρχει μια άλλη Ένωση που θέλει ανάλογη μεταχείριση», ενώ για τον Ζ.Κ. Γιούνκερ είπε πως ίσως πρέπει να ξαναγυρίσει δήμαρχος στο Λουξεμβούργο!

Πιο συγκεκριμένα η στιχομυθία του με τον Βρετανό δημοσιογράφο του BBC ήταν:

Δημοσιογράφος: Ο Τραμπ έχει πει πως είναι υπέρ του BREXIT δε έχει κανένα ενθουσιασμό για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση…

Malloch: Το προσέξατε;

Δημοσιογράφος: Ναι, δεν είναι μεγάλος φίλος της Γερμανούς και της Α.Μέρκελ επίσης

Malloch: Ξέρετε έχει πει ορισμένα πράγματα για την Γερμανία που έχουν προκαλέσει κάποιο προβληματίσω στο Βερολίνο

Δημοσιογράφος: Οπότε είναι αποφασισμένος να να αναλώσει πολιτικό κεφάλαιο για την υποστήριξη της Βρετάνιας πριν και μετά το BREXIT;

Malloch: Νομίζω πως ναι. Δεν του αρέσει ένας οργανισμός ο οποίος είναι υπερεθνικός, δεν εκλέγεται από πουθενά, όπου οι γραφειοκράτες έχουν το πάνω χέρι (σ.σ. είναι σε αμόκ) και δεν διέπεται από δημοκρατικές αρχές.

Δημοσιογράφος: Είναι αλήθεια ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει δηλώσει την πρόθεσή της να συναντηθεί με το Ντόναλντ Τραμπ αλλά ο τελευταίος δεν έχει απαντήσει;

Malloch: Νομίζω ότι είναι ανυπόμονη να τον δει, Αλλά πιστεύω ότι ο Τραμπ έχει μια σχετική ψυχρή προσέγγιση προς την Γερμανία και έχει πει κάποια πράγματα σχετικά με το Ευρώ και το πώς η Ε.Ε. στρέφεται γύρω από την Γερμάνια. Οπότε είναι σίγουρο ότι προκάλεσε κάποιες σκέψεις αν όχι αίσθημα ανταγωνισμού στο Βερολίνο.

Δημοσιογράφος: Γιατί θέλετε να είστε προσευχής στην Ε.Ε. Είναι φανερό ότι δεν είστε μεγάλος φίλος των Βρυξελών ή των γραφειοκρατών της όπως ο Α.Κ.Γιουνκέρ

Malloch: Είχα μια προηγούμενη καριέρα σε μια διπλωματική θέση όπου βοήθησα στην διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Οπότε ίσως υπάρχει μια άλλη Ένωση που χρειάζεται δουλειά σε αυτόν τομέα».

Τέλος σε άλλη ερώτηση για τον Ζ.Κ. Γιύνκερ και τι νομίζει για αυτό ο Malloch απάντησε:

«Ξέρω ότι ήταν δήμαρχος σε κάποια πόλη του Λουξεμβούργου.. Ίσως πρέπει να επιστρέψει εκεί να συνεχίσει».

Δείτε όλη την συνέντευξη στο BBC







Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...