Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ν.Τραμπ προς Γερουσία για Ρωσία: «Θέλετε να ξεκινήσετε έναν πυρηνικό πόλεμο;»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Το αυτονόητο που ποτέ δεν αναφέρουν τα ΜΜΕ δήλωσε σήμερα ο Ν.Τραμπ απευθυνόμενος...

στους Γερουσιαστές Τζον ΜακΚεϊν και Λίντσεϊ Γκράχαμ ότι επιδιώκουν έναν Γ' ΠΠ και αναζητούν συνεχώς αιτίες να τον ξεκινήσουν καθώς και οι δύο τον επικρίνουν για την φιλειρηνική στάση του απέναντι στη Ρωσία και την προοπτική συνεργασίας εναντίον του ISIS και όλων των ισλαμιστικών οργανώσεων

Προακαλεί ερωτήματα η στάση και της οκταετούς θητείας της κυβέρνησης Ομπάμα αλλά και των εν λόγω Γερουσιαστών καθώς πέραν του γεγονότος ότι ο προηγούμενος πρόεδρος προκάλεσε με επιθετικές ενέργειες την Μόσχα και δημιούργησε το συριακό και το ουκρανικό πρόβλημα (άρα οι ΗΠΑ δεν έχουν κανενα ηθικό δίκαιο), όλοι τους δείχνουν να αγνοούν ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη.

Το πυρηνικό της οπλοστάσιο ξεπερνά και το αμερικανικο.

Κακώς νόμιζει ο Τ.Μακέϊν ότι οι ΗΠΑ θα επιβληθούν με συμβατικά όπλα σε μια πολεμική αναμέτρηση.

Ο Ν.Τραμπ τους κατηγόρησε (και ορθώς) πως συνεχώς ψάχνουν αφορμές να ξεκινήσουν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!

«Η κοινή δήλωση των δυο πρώην υποψηφίων για την προεδρία Τζον ΜακΚεϊν και Λίντσεϊ Γκράχαμ είναι λάθος – δυστυχώς είναι αδύναμοι όσον αφορά στη μετανάστευση. Οι δυο Γερουσιαστές θα πρέπει να επικεντρώσουν τις ενέργειές τους στον ISIS, την παράνομη μετανάστευση και τη συνοριακή ασφάλεια αντίθετα από το να προσπαθούν πάντα να ξεκινήσουν τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» έγραψε στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος!

Αργότερα, εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία υπερασπίζεται το διάταγμά του που κλείνει τα σύνορα των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει στόχο ειδικά τους μουσουλμάνους.

«Οι ΗΠΑ είναι περήφανο έθνος μεταναστών και θα συνεχίζουμε να δείχνουμε συμπόνοια σε εκείνους που ξεφεύγουν από την καταπίεση, αλλά θα το κάνουμε ενώ προστατεύουμε τους πολίτες μας και τα σύνορά μας. Οι ΗΠΑ ήταν πάντα η γη των ελεύθερων και των γενναίων.

Θα την κρατήσουμε ελεύθερη και θα την κρατήσουμε και ασφαλή, όπως τα media ξέρουν αλλά αρνούνται να πουν. Η πολιτική μου είναι παρόμοια με εκείνη του προέδρου Ομπάμα το 2011 όταν απαγόρευσε τη βίζα σε πρόσφυγες από το Ιράκ για έξι μήνες. Οι επτά χώρες που κατονόμασα στο διάταγμα είναι οι ίδιες χώρες που είχαν χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση Ομπάμα ως πηγές τρομοκρατίας. Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν πρόκειται για απαγόρευση στους Μουσουλμάνους, όπως τα media λανθασμένα μεταδίδουν.

Δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία, έχει να κάνει με την τρομοκρατία και το να κρατήσουμε τη χώρα μας ασφαλή. Υπάρχουν περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως που είναι στην πλειοψηφία τους μουσουλμανικές και δεν επηρεάζονται από το διάταγμα. Θα αρχίσουμε να δίνουμε ξανά βίζες σε όλες τις χώρες όταν θα είμαστε σίγουροι πως έχουμε αναθεωρήσει και εφαρμόσει τις πιο ασφαλείς πολιτικές μέσα στις επόμενες 90 μέρες.

Συμπονώ βαθύτατα τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην ανθρωπιστική κρίση στη Συρία. Η προτεραιότητά μου θα είναι πάντα να προστατεύω και να υπηρετώ τη χώρα μας, αλλά ως πρόεδρος θα βρώ τόπους να βοηθήσω όλους αυτούς που υποφέρουν», αναφέρει στη δήλωσή του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τ.Μακέϊν είναι γνωστός αντι-Ρώσος ασχέτως με τις έννοιες δικαίου και αδίκου.Απλά το κάνει διότι νιώθει να απειλείται η αμερικανική ηγεμονία και το «βαφτίζει» αυτό ως σωστό.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...