Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ο «ΤΑΦΟΣ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΓΙΝΕ Η EL BAB ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μέχρι σήμερα 44 στρατιώτες νεκρούς μετρούν επίσημα οι Τούρκοι, γιατί τα ανεπίσημα στοιχεία αναφέρουν για πολύ περισσοτέρους, στην πολιορκία της συριακής πόλης El Bab που συνεχίζεται εδώ και ένα μήνα περίπου στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη των τουρκικών στρατευμάτων που έχουν καθηλωθεί στην περιοχή.Η μεγάλη παγίδα στη οποία έχουν πέσει οι Τούρκοι φαίνεται και από το γεγονός ότι παράλληλα με του νεκρούς μετρούν και μεγάλες απώλειες σε άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς οι Τζιχαντιστές τους χτυπούν με όλα τα μέσα προκαλώντας μεγάλες ζημιές στην τουρκική πλευρά.

Η επιδίωξη της Άγκυρας ήταν να καταλειφθεί η πόλη στον δρόμο προς την πρωτεύουσα των Τζιχαντιστών, την Ράκκα, αλλά η προέλαση τους σταμάτησε στα πρόθυρα τα πόλης μετά από τις προειδοποιήσεις και των Αμερικανών αλλά και των Ρώσων να μην προχωρήσουν, ενώ στην περιοχή έχουν πλησιάσει επικίνδυνα και οι Κούρδοι τουYPG.

Εντωμεταξύ ενώ οι Τούρκοι έχουν καθηλωθεί στα πρόθυρα της συριακής πόλης El Bab, ανησυχία προκαλεί στην Άγκυρα η είδηση ότι οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα την πόλη από τα νοτιοδυτικά, από την περιοχή του Χαλεπιού.

Σύμφωνα με τις πληροφοριες, οι συριακές καθεστωτικές δυνάμεις βοηθούμενες από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς άρχισαν να πλησιάζουν την πόλη El Bab φτάνοντας σε απόσταση 10-13 χιλιόμετρα, ενώ οι Τούρκοι βρίσκονται βόρεια σε απόσταση 15 χιλιόμετρα, καταλαμβάνοντας μάλιστα οι Σύριοι καθεστωτικού τέσσερα χωριά στα πρόθυρα της πόλης.

Αλλά και στην Διεθνή Διάσκεψη της Αστάνα στο θέμα της El Bab οι σύμμαχοι άφησαν τους Τούρκους μετεώρους, καθώς δεν διαπιστώθηκε συμφωνία για βοήθεια προς την τουρκική πλευρά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
http://nikosxeiladakis.gr

2 σχόλια:

 1. ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ27 Ιανουαρίου 2017 - 1:49 π.μ.

  Μια μικρή διόρθωση : οι επίσημες τουρκικές ανακοινώσεις μιλούν για 60 νεκρούς τούρκους στρατιώτες και για εκατοντάδες τραυματίες μέχρι στιγμής.

  Πράγματι, οι Τούρκοι έχουν υποστεί τακτική και στρατηγική πανωλεθρία στην Αλ-Μπαμπ μέχρι στιγμής.

  Τακτική πανωλεθρία διότι έχουν καθηλωθεί στα περίχωρα της πόλης με απώλειες δεκάδων νεκρών, εκατοντάδων τραυματιών και δεκάδων αρμάτων μάχης και οχημάτων.

  Στρατηγική πανωλεθρία διότι κινδυνεύουν να βρεθούν από πολιορκητές...πολιορκημένοι !!

  Οι Κούρδοι του YPG πλησιάζουν επικίνδυνα από τα ανατολικά, ενώ ο Συριακός Στρατός του Άσαντ πλησιάζει από τα νοτιοδυτικά.

  Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να κυκλωθούν οι Τούρκοι, και τότε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος !!

  Γι'αυτό οι Τούρκοι σκέφτονται ήδη το πώς θα απεγκλωβιστούν από την Αλ-Μπαμπ με "κομψό" τρόπο, χωρίς να δείξουν ότι ηττήθηκαν.

  Έχουν ζητήσει την βοήθεια των Ρώσων ακριβώς γι'αυτό.

  Η Αλ-Μπαμπ εξελίσσεται σε ένα μίνι-Στάλινγκραντ για τους Τούρκους, οι οποίοι έχουν εμπλέξει δυνάμεις επιπέδου μεραρχίας ( 8.000 άνδρες ) και δεν μπορούν να καταβάλλουν τους...500 περίπου τζιχαντιστές !!

  Αυτός είναι ο δήθεν "πανίσχυρος" Τουρκικός στρατός με τον οποίο μας απειλούν και μας εκβιάζουν εδώ και δεκαετίες - ελέω φυσικά των ραγιάδων πολιτικών μας...

  Και το ειρωνικό είναι πως οι τζιχαντιστές καταστρέφουν τα τουρκικά άρματα με αντιαρματικά που τους είχαν δώσει οι...Τούρκοι !!

  Θεία Δίκη ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...