Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ο «ΤΑΦΟΣ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΓΙΝΕ Η EL BAB ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μέχρι σήμερα 44 στρατιώτες νεκρούς μετρούν επίσημα οι Τούρκοι, γιατί τα ανεπίσημα στοιχεία αναφέρουν για πολύ περισσοτέρους, στην πολιορκία της συριακής πόλης El Bab που συνεχίζεται εδώ και ένα μήνα περίπου στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη των τουρκικών στρατευμάτων που έχουν καθηλωθεί στην περιοχή.



Η μεγάλη παγίδα στη οποία έχουν πέσει οι Τούρκοι φαίνεται και από το γεγονός ότι παράλληλα με του νεκρούς μετρούν και μεγάλες απώλειες σε άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς οι Τζιχαντιστές τους χτυπούν με όλα τα μέσα προκαλώντας μεγάλες ζημιές στην τουρκική πλευρά.

Η επιδίωξη της Άγκυρας ήταν να καταλειφθεί η πόλη στον δρόμο προς την πρωτεύουσα των Τζιχαντιστών, την Ράκκα, αλλά η προέλαση τους σταμάτησε στα πρόθυρα τα πόλης μετά από τις προειδοποιήσεις και των Αμερικανών αλλά και των Ρώσων να μην προχωρήσουν, ενώ στην περιοχή έχουν πλησιάσει επικίνδυνα και οι Κούρδοι τουYPG.

Εντωμεταξύ ενώ οι Τούρκοι έχουν καθηλωθεί στα πρόθυρα της συριακής πόλης El Bab, ανησυχία προκαλεί στην Άγκυρα η είδηση ότι οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα την πόλη από τα νοτιοδυτικά, από την περιοχή του Χαλεπιού.

Σύμφωνα με τις πληροφοριες, οι συριακές καθεστωτικές δυνάμεις βοηθούμενες από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς άρχισαν να πλησιάζουν την πόλη El Bab φτάνοντας σε απόσταση 10-13 χιλιόμετρα, ενώ οι Τούρκοι βρίσκονται βόρεια σε απόσταση 15 χιλιόμετρα, καταλαμβάνοντας μάλιστα οι Σύριοι καθεστωτικού τέσσερα χωριά στα πρόθυρα της πόλης.

Αλλά και στην Διεθνή Διάσκεψη της Αστάνα στο θέμα της El Bab οι σύμμαχοι άφησαν τους Τούρκους μετεώρους, καθώς δεν διαπιστώθηκε συμφωνία για βοήθεια προς την τουρκική πλευρά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...