Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Αραβική Άνοιξη στις ΗΠΑ – Φλέγονται μουσουλμανικοί χώροι – Διαδηλώσεις και χάος παντού – Ν.Τραμπ: «Δεν κάνω πίσω – Σκοτώνονται Χριστιανοί»

Των Γ.Μοτσάκου και Β.Καπούλα

«Αραβική Άνοιξη» ξεκίνησε στις ΗΠΑ και αυτό που θα δείτε στα βίντεο είναι μόνο η αρχή. Σας είχαμε ενημερώσει εδώ και καιρό ότι στήνονται «πλατείες Μαιντάν» και πλέον έχουν μια «Πλατεία Ταχρίρ»…

Από τη μια πλευρά οι μουσουλμάνοι και οι υποστηρικτές τους και από την άλλη οι υποστηρικτές του Ν.Τραμπ. Τζαμί στην πολιτεία του Τέξας καταστράφηκε νωρίς το πρωί σχεδόν ολοσχερώς από μεγάλη πυρκαγιά που προκάλεσαν «άγνωστοι» ενώ η μουσουλμανική κοινότητα στην πολιτεία και σε ολόκληρες τις ΗΠΑ είναι σε αναβρασμό λόγω πιθανού «πογκρόμ» ελέω Ν.Τραμπ. Διαδηλώσεις και χάος παντού αλλά ο Ν.Τραμπ δεν κάνει πίσω.

Με νέο tweet του δείχνει και πάλι τις άγριες διαθέσεις του και ξεκαθαρίζει ότι δεν κάνει πίσω.

«Δεν θα επιτρέψω να συνεχιστεί αυτός ο τρόμος”.
“Μεγάλος αριθμός Χριστιανών σκοτώνονται στη Μέση Ανατολή. Δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η φρίκη” γράφει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ!

“Το διάταγμα του Τραμπ έρχεται ενάντια στις συνταγματικές μας αξίες και στοχοποιεί τους μουσουλμάνους. Στέλνει ένα απαίσιο μήνυμα σε αυτούς, πως χωρίς ουσιαστικό λόγο θα κρατούνται ή θα επιστρέφουν στην πατρίδα τους ακόμα και αν η ζωή τους είναι στις ΗΠΑ” ανέφερε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, μιλώντας στην εκπομπή «State of the Union.» του CNN.

Χάος προκάλεσε το διάταγμα του Τραμπ στο σύστημα ελέγχου της μετανάστευσης, με ανθρώπους που έχουν άδεια παραμονής στις ΗΠΑ να συλλαμβάνονται ή να διώχνονται από αεροδρόμια. Το Σάββατο, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε πως οι κάτοχοι πράσινης κάρτας, ενός εγγράφου που τους καθιστά νόμιμους κατοίκους των ΗΠΑ, θα πρέπει να υποβληθούν σε επιπρόσθετους ελέγχους πριν να μπορούν να επιστρέφουν στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα χθες, μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας δήλωσε ότι το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και απαγορεύει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ στους πολίτες επτά κατά πλειοψηφία μουσουλμανικών κρατών αφορά και τους κατόχους πράσινης κάρτας.

«Θα απαγορεύεται (σ.σ. η είσοδος και) στους κατόχους πράσινης κάρτας», ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η Τζίλιαν Κρίστενσεν, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.

Ένα στέλεχος της αμερικανικής προεδρίας ωστόσο αργότερα αποσαφήνισε πως οι κάτοχοι πράσινης κάρτας εκτός ΗΠΑ που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα αυτή θα πρέπει να επισκεφθούν κάποια αμερικανική πρεσβεία ή προξενείο και να υποβληθούν σε επιπρόσθετο έλεγχο. «Θα σας επιτρέπεται να εισέρχεστε ξανά στις ΗΠΑ έπειτα από έναν τυπικό επανέλεγχο», δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η έκθεση του εισαγγελέα της περιοχής της Βικτώρια αναφέρει για το σοβαρό περιστατικό τονίζοντας ότι ένας υπάλληλος ενός μίνι μάρκετ της περιοχής εντόπισε τον καπνό και φλόγες να αναδύονται από το ισλαμικό κέντρο της Βικτώριας περίπου στις δύο το βράδυ του Σαββάτου και κάλεσε αμέσως την πυροσβεστική.



Ο Jeff Cowan,επικεφαλής του τμήματος της πυροσβεστικής υπηρεσία της πόλης, ανέφερε ότι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί βρήκαν το τζαμί να έχει κυκλωθεί από τις φλόγες όταν έφτασαν..και έτσι δεν μπόρεσαν να κάνουν και πολλά πράγματα.

Αυτό που είναι κατανοητό είναι ότι «αυτοί» που έβαλαν φωτιά γνώριζαν το πώς ακριβώς το κτίριο θα καίγονταν ολοσχερώς και έτσι έπραξαν ανάλογα ενώ ήταν φανερό ότι δεν ήθελαν απλά να προκαλέσουν μικρές ζημιές. Αυτό ως γεγονός είναι σοβαρότατο διότι οι αρχές αναμένουν ενδεχομένως και άλλα ‘’κτυπήματα‘’ στην περιοχή.

Η φωτιά έσβησε περίπου τέσσερις ώρες αργότερα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ο πρόεδρος του Ισλαμικού κέντρου λατρείας , Shahid Hashmi, δεν έκανε εικασίες για το αν ήταν εμπρησμός, αλλά είπε ότι το κτίριο παραβιάστηκε πριν από μία εβδομάδα. Το τζαμί είχε την δυνατότητα να φιλοξενεί τουλάχιστον 100 μουσουλμάνους πιστούς.. Η περιοχή της Βικτώρια είναι περίπου 115 μίλια νοτιοδυτικά του Χιούστον.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Ξεκινά ο «πόλεμος» κατά του Ισλάμ από τον Ν.Τραμπ- Με την «ουρά στα σκέλια» τώρα ο Ρ.Τ.Ερντογάν για να μη γκρεμιστεί η «αυτοκρατορία» του! ), είχαμε προειδοποιήσει ότι ο Τραμπ έχει «‘ενεργοποιήσει» ακραίες οργανώσεις όπως η περιβόητη ‘’Κλου κλουξ κλαν‘’ και άλλες εναντίον των μουσουλμάνων που ζουν στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον περασμένο Δεκέμβριο είχε πει δε, ότι θέλει να απαγορεύσει την είσοδο των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ πράγμα που έκανε με νόμο.

«Αυτοί κάνουν σκλάβες τις γυναίκες και δολοφονούν τους ομοφυλόφιλους. Εγώ δεν τους θέλω σε αυτή τη χώρα. Είναι θέμα ζωής και θανάτου!», είχε πει τότε χαρακτηριστικά.

Το βέβαιο είναι ότι στον μουσουλμανικό κόσμο σήμερα επικρατεί έντονη ανησυχία και απογοήτευση μετά την επικράτηση του Αμερικανού μεγιστάνα: “Τα μέτρα του κατά των μουσουλμάνων θα στηρίζονται στις διακρίσεις”, δήλωσε εκπρόσωπος του Μετώπου υποστηρικτών του Ισλάμ.

Δικαστικό «φρένο»

Στο μεταξύ, μια ομοσπονδιακή δικαστίνα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης εξέδωσε κατεπείγουσα εντολή με την οποία αναστέλλεται προς το παρόν η δυνατότητα των αρχών των ΗΠΑ να απελαύνουν από τη χώρα ανθρώπους που έχουν φθάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) εκτιμά ότι η εντολή επηρεάζει 100 ως 200 ανθρώπους που έχουν συλληφθεί σε αεροδρόμια των ΗΠΑ ή ταξιδεύουν, αν και νομικοί σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν ήταν σε θέση σε επιβεβαιώσουν τον αριθμό.

Η δικαστίνα Αν Ντόνελι, πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης, έλαβε την απόφαση σε μια συνεδρίαση σχετικά με το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ.




Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...