Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ξεκίνησε επίσημα ο εμπορικός πόλεμος Κίνας- ΗΠΑ – Αλλάζει το παγκόσμιο εμπόριο

Μεγάλος εμπορικός «πόλεμος» και μάλιστα με σφοδρότητα ξέσπασε ανάμεσα στις δύο πλευρές του πλανήτη με Κίνα και ΗΠΑ να εισέρχονται πλέον στα «χαρακώματα».
«Η Κίνα είναι έτοιμη να γίνει η παγκόσμια υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου και να οδηγήσει τον αγώνα κατά του προστατευτισμού», τόνισε ο επικεφαλής του τμήματος οικονομικών υποθέσεων της Κίνας .

Προφανώς γιατί έτσι τον συμφέρει διότι με υποτιμημένο πολύ το εθνικό νόμισμα ( γουάν) και με «ανοικτές θύρες» η Κίνα είχε εισβάλει σε Αμερική και Ευρώπη διαλύοντας τους πάντες και τα πάντα.

Η κρίση που ζούμε σήμερα στην ΕΕ εν πολλοίς οφείλεται σε αυτή ακριβώς την τελείως λανθασμένη πολιτική η οποία έχει φέρει ως πρωταγωνιστή την ανεργία παντού και φυσικά και στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, υποσχέθηκε να καταργήσει την περιβόητη συμφωνία TPP κατά την πρώτη ημέρα της θητείας του, μια δέσμευση που φαίνεται να έχει συνέχεια.



Ο «σίφουνας» Τραμπ δεσμεύτηκε να καταργήσει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της Βόρειας Αμερικής (NAFTA), εκτός εάν η συμφωνία επαναπροσδιοριστεί με νέες διαπραγματεύσεις με έναν τρόπο που θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο ευνοϊκός προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται επίσης να έχει νέες συνομιλίες σχετικά με την συμφωνία διατλαντικού εμπορίου και επενδύσεων με την ΕΕ , γνωστή ως (ΤΤΙΡ).

«Η Κίνα δεν επιδιώκει τέτοια ηγεσία. Αλλά μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση, τονίζει ότι δεν είναι η Κίνα που «έσπασε» όλες τις συμφωνίες, αλλά η Δύση, η οποία τις χρησιμοποιεί δικαιολογίες όπως, η υποστήριξη της διαφάνειας, και ο πόλεμος κατά της παγκοσμιοποίησης, κάνοντας ένα βήμα προς τα πίσω, και αφήνοντας το χώρο ανοιχτό για την Κίνα … Υπό αυτές τις συνθήκες, η Κίνα θα πρέπει να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη αν πρέπει να παίξει τον ηγετικό ρόλο στον αγώνα κατά του προστατευτισμού», δήλωσε ο Ζανγκ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην πρόσφατη ομιλία του στο Νταβός.

Την Τρίτη στην εναρκτήρια ομιλία του Κινέζου προέδρου στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ (WEF) στο Νταβός δόθηκε ένα ισχυρό κτύπημα στον προστατευτισμό ενώ τονίστηκε η σθεναρή υποστήριξη της παγκοσμιοποίησης και του ελεύθερου εμπορίου .

Ο Κινέζος ηγέτης δήλωσε ότι καμία χώρα δεν θα επωφεληθεί από τις εμπορικές συναλλαγές και τους εμπορικούς πολέμους σε μια προφανή υπόμνηση στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διέλυσε την Trans-Pacific (TPP), ενώ απειλεί να επιβάλει υψηλότερους δασμούς στις εισαγωγές κατηγορώντας παράλληλα την Κίνα ότι χειραγωγεί το νόμισμά της.

Με άρθρο μας με τίτλο (Το σχέδιο του «δόκτωρ» Χένρι Κίσινγκερ: Ρωσία και ΗΠΑ εναντίον Κίνας- Στόχος πλέον το Πεκίνο και η στρατηγική συμμαχία με τη Μόσχα), είχαμε προσδιορίσει το τεράστιο παγκόσμιο παιχνίδι που παίζεται αυτήν την περίοδο στον πλανήτη.

Πρόκειται για νέο «κόλπο γκρόσο» του γνωστού «ιέρακα» της νέας τάξης πραγμάτων και πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος έδωσε τις «κατευθύνσεις του» στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για το πώς θα «ενώσει Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες» ώστε να σαμποτάρουν την στρατιωτική και οικονομική κυριαρχία της Κίνας που αποτελεί απειλή και για τις δύο υπερδυνάμεις.

Ο Κίσινγκερ, «ένας παλιός, αδίστακτος πολεμιστής», σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον Τραμπ και την Ρωσία προκειμένου καταστρέψει την στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, αναφέρει ο Paul Craig Roberts.

Ο Κίσινγκερ γνωρίζει ότι υπάρχει μια φιλο-αμερικανική ελίτ στη Ρωσία που εργάζεται για τη δημιουργία και την ανάδειξη της «κινεζικής απειλής», η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Δύση.



Αν αυτή η στρατηγική έβαινε καλώς, η δύναμη της Ρωσίας θα κατέρρεε, όπως ακριβώς οι δυνάμεις κάθε χώρας η οποία συνεργάζονταν με τις ΗΠΑ.

Έτσι οι ΗΠΑ με ένα «σμπάρο θα …πετύχαιναν δύο τρυγόνια» έχοντας Ρωσία και Κίνα……εκτός.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...