Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ : «ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ»


fft99_mf7405823
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Το άμεσο κίνδυνο εκδήλωσης νέου πραξικοπήματος αλλά και ενεργειών που θα εντείνουν μια πορεία αποσταθεροποίησης και διάσπασης, επισημαίνει ο παλαίμαχος βουλευτής του Εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, Umit Ozdağ, σε δηλώσεις του στον τουρκικό τύπο σχολιάζοντας το αποτυχών πραξικόπημα.

Ο Τούρκος βουλευτής, το κόμμα του οποίου έχει συνταχτεί απόλυτα στις γραμμές του Ερντογάν, ανέφερε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης νέου πραξικοπήματος και αυτή την φορά τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου «ρόδινα», όπως οι άστοχες ενέργειες των πραξικοπηματιών του πρώτου εγχειρήματος.
Οι προσκείμενοι στον Φετουλάχ Γκιουλέν είναι πολύ περισσότεροι από όσο μπορούμε να ξέρουμε, υποστήριξε ο Umit Ozdağ, γι’ αυτό και τίποτα δεν είναι σίγουρο παρά τις μεγάλες εκκαθαρίσεις στο στράτευμα και αλλού.
Παράλληλα ο Τούρκος βουλευτής επεσήμανε ότι η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας, το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, η ΜΙΤ και οι Στρατιωτικές Σχολές, έχουν συρρικνωθεί με εντυπωσιακό τρόπο από το 2010 στην αρχή με τις κεμαλικές συνωμοσίες και τώρα με τις εκκαθαρίσεις των φιλογκιουλενικών στοιχείων. Αυτή η κατάσταση έχει αποδυναμώσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε σημείο να μην είναι σε θέση, τουλάχιστον προς το πάρων, να αναλάβουν σημαντικές αποστολές.
Εκείνο όμως που έκανε εντύπωση στις δηλώσεις του Umit Ozdağ, είναι ότι υποστήριξε πως η Τουρκία έχει μπει σε μια κατάσταση επικίνδυνης αποσταθεροποίησης που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει που θα οδηγήσει.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...