Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Οι Πύλες της Κολάσεως στο Τουρκμενιστάν!

efthimia
Κανείς δε θα γνώριζε το μικρό χωριό Derweze, στο Τουρκμενιστάν, αν δεν αποτελούσε την είσοδο για…
την Κόλαση!
(...)  40 χρόνια πριν, το 1971, επιστήμονες βρήκαν στο χωριό Derweze (που στην τοπική γλώσσα σημαίνει “Πύλη”) ποσότητες αερίου, κοντά στην επιφάνεια τους εδάφους. Επειδή, όμως, υπήρχαν δηλητηριώδη αέρια, αποφάσισαν να τα κάψουν, διαδικασία που αναμενόταν να κρατήσει μερικές μέρες… Σήμερα, αφού κατέρρευσε και μέρους του εδάφους, οι φωτιές της Κόλασης ακόμα καίνε!



http://www.efthimia.gr/wordpress/2011/ 

kostas-urbanlegends
Ολα ξεκίνησαν το 1971 οταν σοβιετική αρχισάν να κάνουν γεώτρηση στην περιοχή για να βρούν μαύρο χρυσό .  Κατά την διάρκεια της γεώτρησης, έγινε μια μεγάλη κατακρήμνιση εδαφών, καταπλακώνοντας και ρουφώντας στην κυριολεξία ανθρώπους και μηχανήματα και αφήνοντας έναν κρατήρα με διάμετρο πάνω από 60 μέτρα και βάθος πάνω από 25 και άρχισαν να βγαίνουν δηλητηριώδη αέρια [φυσικό αέριο ] Η ρώσοι σκέφτηκαν να το ανάψουν  ώστε να καεί και μέτα με την ησυχία τους να συνεχίσουν την γεώτρηση, μάλιστα υπολόγισαν ότι θα καίει  μια βδομάδα.
Σήμερα μετά απο 40 χρόνια συνεχίζει να καίει .
Οι ντόπιοι αποκαλούσαν το μέρος  “Οι πόρτες της Κολάσεως” ένα μοναδικό θέαμα που μπήκε ώς προορισμός σε πολλα ταξιδιωτικα γραφεία και ένα μέρος που συγκλονίζει .


kostas-urbanlegends

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...