Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

7000 τούρκοι αστυνομικοί περικύκλωσαν την βάση του Ιντσιρλίκ. Φήμες για νέα απόπειρα πραξικοπήματος

CopdUgGWYAA9vJD 
Όλες οι είσοδοι και οι έξοδοι της τουρκικής αεροπορικής βάσης Incirlik έχουν αποκλειστεί.
Ακόμη κι αν ο τούρκος Υπουργός των Ευρωπαικών Υποθέσεων διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για μια « επιθεώρηση της ασφάλειας « , τα τοπικά μίντια αναφέρουν ψιθύρους αναφορικά με μια δέυτερη απόπειρα πραξικοπήματος. H Hurriyet νωρίτερα μετέφερε ότι η αστυνομία στα Adana προειδοποιήθκε για νεά απόπειρα πραξικοπήματος και οι δυνάμεις της κινητοποιήθηκαν.
Περί τους 7.000 ένοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν την αεροπορική βάση του Incirlik στην οποία σταθμεύουν αεροπλάνα του ΝΑΤΟ μεταφέρει η Hurriyet.Η βάση βρίσκεται στα 96 χλμ από τα συροτουρκικά σύνορα.

CopdWRIWcAAW1ZQ

Οι δυνάμεις της ασφάλειας με τουφέκια και θωρακισμένα οχήματα Οι άνδες των δυνάμεων ασφαλείας ήταν οπλισμένοι με τουφέκια και χρησιμοποίησαν θωρακισμένα οχήματα TOMA.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η πρόσβαση στη βάση απαγορεύθηκε χθες το βράδυ στις 23h τοπική ώρα.Ο τούρκος υπουργός Ευρωπαικών Υποθέσεων έγραψε στο Twitter του ότι πρόκειται για μια « επιθεώρηση ασφαλείας » που δεν προκαλεί καμιά ανησυχία.
Ευρισκόμενη εντός της πόλης του Incirlik, στα 12 km από τα Adana, η αεροπορική βάση του Incirlik δέχεται αεροπλάνα της αεροπορικής δύναμης των ΗΠΑ και χρησιμεύει στην υποστήριξη των επιχειρήσεψν του ΝΑΤΟ.Η διεθνής συμμαχία χησιμοποιεί την αεροπορική βάση του Incirlik στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της.

13770328_1632701720375917_7706711591871531826_n

Η εξέλιξη στη βάση του Ιντσιρλίκ επέρχεται την παραμονή της επίσκεψης στην Τουρκία υψηλόβαθμου στρατιωτικού αξιωματούχου των ΗΠΑ του Joseph Dunford, που σύμφωνα με την Hurriyet σχεδιάζει να επισκεφθεί Άγκυρα και Incirlik.Τις προηγούμενες ημέρες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν έξω από τη βάση στον απόηχο του όλου κλίματος που φέρει την τουρκική πλευρά να κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος τον ιεροκήρυκα Fethullah Gulen που δεν εκδίδουν οι ΗΠΑ.rt sputnik

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...