Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ο Πούτιν ξέσφιξε τη θηλιά από το λαιμό του Ερντογάν


Του Παναγιώτη Αποστόλου



Είναι δεδομένο ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προετοίμασαν επιμελώς το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν και τούτο φάνηκε από τις δηλώσεις που προηγήθηκαν αυτού του πραξικοπήματος,
του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Τζων Κέρι. Ο οποίος μέσα σε μια στιγμή, άλλαξε την χαραγμένη πολιτική των ΗΠΑ επί δεκαετίες, για το ζήτημα της Κατοχής της Βόρειας Κύπρου από τους Τούρκους.



Μέχρι τη δήλωση του Τζων Κέρι περί τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, όλοι γνωρίζαμε τη θέση των ΗΠΑ περί τουρκικής στρατιωτικής παρέμβασης στο Νησί το 1974. Αυτή η ξεκάθαρη δήλωση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών σηματοδότησε τα γεγονότα της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2016. 



Επίσης, εξ ονόματος του ίδιου Υπουργού των ΗΠΑ, απειλείται η Τουρκία για έξοδό της από το ΝΑΤΟ, εάν συνεχίσει να καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν βασανίζει βάναυσα, συλληφθέντες πραξικοπηματίες και μη (εκκαθαρίζοντας όποιον ήταν απέναντι του Ερντογάν). Και από τη στιγμή που θέλει ο Ερντογάν να επαναφέρει την θανατική ποινή στη χώρα του. 



Και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Σουλτάνο της Τουρκίας Ερντογάν. Από τη στιγμή που ο Ομπάμα τον θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο για την “απώλεια” της Συρίας και για το πλεονέκτημα του Ρωσικού παράγοντα στην περιοχή. 



Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται – εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση στην Τουρκία – να σταματήσει αμέσως τις ενταξιακές συζητήσεις της ΕΕ, μαζί της.



Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Ερντογάν για το πραξικόπημα.



Η ρωσική διπλωματία ενημέρωσε τον Τούρκο Σουλτάνο Ταγίπ Ερντογάν, για το επικείμενο πραξικόπημα στην Τουρκία, τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν αυτό πραγματοποιηθεί. 



Για τον λόγο αυτό, είχαν γίνει 357 προληπτικές συλλήψεις ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών του τουρκικού στρατού, όλων των Όπλων.



Επί παραδείγματι, στη Σμύρνη είχε συλληφθεί ένας Αντιναύαρχος, ένας Υποναύαρχος και τρεις Πλοίαρχοι, με την κατηγορία ότι, έρχονται σε επαφή με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον αυτοεξόριστο Τούρκο ιμάμη στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, και έπαιρναν εντολές από αυτόν. 



Έτσι, ο Ερντογάν, έμαθε πολλές περισσότερες λεπτομέρειες από τους συλληφθέντες, για τη μεθόδευση του πραξικοπήματος, γι΄ αυτό και μπόρεσε να το αντιμετωπίσει.



Μεγάλο τμήμα του Στρατού ήταν με τους πραξικοπηματίες.



Με τους πραξικοπηματίες ήταν, εκτός των άλλων:



- Δυο Τάγματα Μπορντό Μπερελί (Ειδικές Δυνάμεις των Ειδικών Δυνάμεων του τούρκικού στρατού). Ισχυροποιείται δε, κάθε μέρα και περισσότερο ότι, οι οκτώ (8) Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν με το στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ήταν ανώτεροι αξιωματικοί του Τάγματος Μπορντό Μπερελί.

- Η Σχολή Ευελπίδων της γείτονας χώρας.

- Η Σχολή Πολέμου.

- Η Α΄ Στρατιά Θράκης (μυημένοι ο Διοικητής της και ο Επιτελάρχης της). Αυτή η Στρατιά έχει στη δύναμή της, τέσσερα (4) Σώματα Στρατού. Τα δυο εξ αυτών ήταν με τους πραξικοπηματίες και οι επικεφαλείς τους συνελήφθησαν. 



Άρα, για να αποτύχει το πραξικόπημα κατά του Τούρκου Σουλτάνου, έπαιξε καθοριστικότατο ρόλο ο ρωσικός παράγοντας.



Τα ανταλλάγματα στον Πούτιν που τον διευκολύνουν και του δημιουργούν πλεονέκτημα στη Συρία και στον Εύξεινο Πόντο.



- Ο Ταγίπ Ερντογάν, αναγνώρισε ως τρομοκρατική οργάνωση, την “Αλ Νούσρα”, που αντιμάχεται το στρατό του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία και έχει προκαλέσει μεγάλα πλήγματα στον Συριακό στρατό. Η οργάνωση “Αλ Νούσρα”, αποτελεί παρακλάδι της “Αλ Κάιντα” και ο Ερντογάν αρνιόταν να αναγνωρίσει ότι ήταν τρομοκρατική οργάνωση. Κάτι που δεν έχει παραδεχτεί μέχρι σήμερα, η ηγεσία των ΗΠΑ. 



- Ο Τούρκος Σουλτάνος, ανακάλεσε την δραστηριότητα αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης (Αλ Νούσρα) που ελέγχεται από τη ΜΙΤ (η κυβερνητική εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας). Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, αδυνατίζει πολύ η δραστηριότητα του ISIS στη Συρία. 



- Ο Δικτάτορας της Τουρκίας, αρνήθηκε τη δημιουργία μόνιμης Μοίρας του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα (O Εύξεινος Πόντος ή Μαύρη Θάλασσα είναι θάλασσα της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ορίζεται από την Ευρώπη, τη Μικρά Ασία και τον Καύκασο. Συνδέεται με τον Ατλαντικό Ωκεανό μέσω της Μεσογείου και του Αιγαίου Πελάγους και διάφορων Πορθμών. Ο Πορθμός του Βοσπόρου τη συνδέει με τη Θάλασσα του Μαρμαρά και ο Πορθμός των Δαρδανελίων με το Αιγαίο Πέλαγος της Μεσογείου. Τα νερά αυτά χωρίζουν την Ανατολική Ευρώπη από τη Δυτική Ασία). 

 

Που για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να συμφωνούσαν όλες οι άλλες Παρευξείνιες χώρες εκτός της Ρωσίας (Τουρκία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν). Ήδη, έχει αρνηθεί και η Βουλγαρία, επικαλούμενη τη Συνθήκη του Μοντρέ (Η Συνθήκη του Μοντρέ ή Συνθήκη για το καθεστώς των Στενών, είναι συνθήκη η οποία αφορά στο καθεστώς των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε το 1936, παραχωρεί τον πλήρη έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στην Τουρκία και ρυθμίζει την στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή. Εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης. Οι όροι της σύμβασης αποτέλεσαν πηγή διαμάχης για χρόνια, κυρίως όσον αφορά τη διέλευση πολεμικών σκαφών της Σοβιετικής Ένωσης από τα Στενά στη Μεσόγειο Θάλασσα).



Τα παραπάνω είναι σημαντικά γεωστρατηγικά οφέλη για τη Ρωσία, αφού οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής των Παρευξείνιων χωρών, δημιουργούν τον “ομφάλιο λώρο” σύνδεσης των κοιτασμάτων του Καυκάσου, των Ουραλίων και της Κεντρικής Ασίας με την Ευρώπη. Και κυρίως με την Ελλάδα (θα μπορούσε να είναι σημαντικός ο ρόλος μας).



Ενοχλημένες βαθύτατα οι ΗΠΑ.



Δεν είναι διόλου τυχαία η επίσκεψη του Τζων Κέρι στη Μόσχα κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος. Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται ότι πλέον, ο Ερντογάν χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης προς την Δύση, για την εξυπηρέτηση των ρωσικών συμφερόντων. Όμως, την απόλυτη ευθύνη την έχουν οι ΗΠΑ, που επιχείρησαν μια βίαιη ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν και η πονηρή ρωσική αρκούδα το εκμεταλλεύτηκε (το πραξικόπημα), για να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά της. Με άλλα λόγια, αυτό το πραξικόπημα, ήρθε και έκατσε “ταμάμ” στα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά σχέδια της Ρωσίας.



Μην τολμήσει ο Τσίπρας να παραδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.




Το γράψαμε και το ξαναγράφουμε:



Οι πληροφορίες μας, αλλά και οι δηλώσεις Υπουργών της ελληνικής κυβερνήσεως, (πχ. ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, δήλωσε ότι, είναι ισχυρό το επιχείρημα της Τουρκίας υπέρ της εκδόσεως) καταδεικνύουν ότι, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Μπολσεβίκων, σκέπτεται να εκδώσει στην Τουρκία τους οκτώ (8) στρατιωτικούς. 



Τους εφιστούμε λοιπόν την προσοχή, μην προβούν στην έκδοση των 8 στρατιωτικών, γιατί θα μας βάλουν σε μεγάλες περιπέτειες!! 



Επιβάλλεται να δοθεί από την ελληνική κυβέρνηση το άσυλο στους 8 στρατιωτικούς, αφού οι ΗΠΑ και η Ρωσία δεν επιθυμούν την έκδοσή τους.



Άλλωστε, οι οκτώ (8) προστατεύονται από τη Συνθήκη της Γενεύης.



Όπως τότε με τον Μακάριο και την Κύπρο.



Οι ομοιότητες του πραξικοπήματος στην Τουρκία, δεν μοιάζει μόνο στην ημερομηνία με το πραξικόπημα στη Μεγαλόνησο το ΄74, αλλά και στο γεγονός ότι η σκηνοθεσία του πραξικοπήματος στην Τουρκία, είναι πανομοιότυπη με αυτό της Κύπρου.

Όταν “άφησαν” τον Μακάριο να ζήσει, έτσι “άφησαν” και τον Ερντογάν.

Γι΄ αυτό προδιαγράφουμε το σύντομο τέλος του Σουλτάνου, μέσω ενός νέου πραξικοπήματος, που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην περιοχή.
Και δυστυχώς – γι΄ αυτό φτωχοποίησαν το λαό μας και απαξίωσαν την Πατρίδα μας – εμείς έχουμε μια κυβέρνηση (και αντιπολίτευση) που δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις τεράστιες και εν ριπή οφθαλμού εξελίξεις στη γειτονιά μας, με σκοπό την αποκόμιση μεγάλων οφελών!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/07/blog-post_2721.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...