Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Προβάδισμα Τραμπ έναντι Κλίντον σε δημοσκόπηση

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου,
έφτασε ή και ξεπέρασε οριακά την αντίπαλό του των Δημοκρατικών σε δύο δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν αφού πήρε επισήμως το χρίσμα και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Αυτού του είδους η εκτόξευση των ποσοστών θεωρείται αναμενόμενη για έναν υποψήφιο που βρέθηκε επί μία εβδομάδα στο επίκεντρο της προσοχής των μέσων ενημέρωσης. Είναι όμως ταυτόχρονα και αξιοσημείωτη στην περίπτωση του Τραμπ, καθώς το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στιγματίστηκε από επεισόδια όπως η αποκάλυψη της λογοκλοπής στην ομιλία της συζύγου του και η άρνηση του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ να στηρίξει την υποψηφιότητά του.
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48% στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι 45% για τη Χίλαρι Κλίντον. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το τριήμερο 22-24 Ιουλίου και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο 3,5%.
Όταν δίνεται στους ψηφοφόρους η δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ και των υπόλοιπων υποψηφίων, η απόσταση μεταξύ του Τραμπ και της Κλίντον μεγαλώνει: ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα συγκεντρώνει ποσοστό 44%, έναντι 39% για την Κλίντον και ακολουθούν ο Γκάρι Τζόνσον (φιλελεύθερος) με 9% και η Τζιλ Στάιν των Πρασίνων με 3%.
Μέχρι τώρα, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα, με σημαντική διαφορά, στη Χίλαρι Κλίντον.
Άλλη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS δίνει το ίδιο ποσοστό (42%) και στους δύο κυριότερους υποψηφίους. Αν στο ερώτημα συμπεριληφθούν και οι Τζόνσον και Στάιν, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.
Η δημοσκόπηση αυτή δείχνει επίσης ότι έχει αυξηθεί σημαντικά (ποσοστό 44%) ο αριθμός των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που θεωρούν ότι το κόμμα τους παραμένει ενωμένο. Την περασμένη εβδομάδα μόλις το 16% απαντούσε θετικά στο ερώτημα αυτό.

https://hellasforce.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...