Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΣΤΙΣ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μια έκτακτη ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία έκανε γνωστή την είδηση ότι στις 9 Αυγούστου, δηλαδή σε δυο εβδομάδες περίπου, ο Τούρκος πρόεδρος θα πάει στην Πετρούπολη της Ρωσίας όπου και θα έχει...

συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν. Τον Ερντογάν θα συνοδεύει στην Ρωσία ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Mehmet Şimşek. Στην τουρκική αποστολή θα μετέχει και ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκιάς, Nihat Zeybekçi.

Η είδηση αυτή αποτελεί συνέχεια της μεγάλης γεωπολιτικής στροφής του Ερντογάν και συνδέεται, όπως εκτιμούν οι σχολιαστές των τουρκικών εξελίξεων, με την μεγάλη κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, καθώς πολλά φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ κατηγόρησαν ευθέως τις ΗΠΑ ότι αυτές διενέργησαν το αποτυχών πραξικόπημα.

Μέλει να δούμε τις επιπτώσεις θα έχει όλη αυτή η εντυπωσιακή στροφή του Ερντογάν, ενώ στο εσωτερικό της Τουρκίας επικρατεί χάος και στον εξωτερικό περίγυρο υπάρχουν πολλές «καυτές» εξελίξεις.

Επίσης το πώς θα επηρεάσει τον λεγόμενο «πόλεμο» των ενεργειακών αγωγών, ένα σημαντικό θέμα που αφορά άμεσα και την Ελλάδα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...