Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ο «ναός» όλων των θρησκειών στη Ρωσία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

σχόλιο Γ.Θ : Οι δούρειοι ίπποι της πανθρησκείας έχουν παρεισφρήσει παντού... ακόμα και στη Ρωσία, όπου μέσα από την ρωσοεβραϊκή ολιγαρχία δρουν ανεξέλεγκτα. Μόνο σε κράτη που διέπονται από ισχυρό δεσποτισμό (Β.Κορέα και αραβικά κράτη) οι σκοτεινές αυτές θρησκευτικές ομάδες δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τη θρησκευτική ελευθερία και να δράσουν.



Ο Ναός όλων των θρησκειών είναι ένα αρχιτεκτονικό στολίδι στον οικισμό Staroye Arakchino, στη Ρωσία.

Πρόκειται στην ουσία για ένα συγκρότημα κτηρίων που ξεχωρίζει στον ορίζοντα από τους θόλους, τους μιναρέδες και τα καμπαναριά του, που εκπροσωπούν τη θρησκευτική αρχιτεκτονική των 12 μεγάλων θρησκειών του κόσμου.



Υπάρχει ένας χριστιανικό σταυρός, η μουσουλμανική ημισέληνος, το αστέρι του Δαβίδ και ένας κινεζικός θόλος. Ωστόσο εδώ δεν γίνονται τελετουργίες διότι δεν πρόκειται για ναούς εν λειτουργία αλλά για ένα πολιτιστικό κέντρο που χρησιμεύει που σκοπό έχει να υπερτονίσει τη σημασία της ισότητας όλων των θρησκειών του κόσμου.


Ο “ναός” αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο στην πόλη του Καζάν, η οποία μάλιστα υπερηφανεύεται γενικότερα για την ειρηνική συνύπαρξη στους κόλπους της διαφορετικών πολιτισμών. (perierga.gr)

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...