Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσία: Η αμυντική βιομηχανία θα παράγει μόνη της όσα εισήγαγε λόγω των κυρώσεων.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2017
Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία είχαν επιπτώσεις στην αμυντική βιομηχανία της χώρας η οποία πλέον σχεδιάζει να αντικαταστήσει όλες τις εισαγωγές της με είδη που θα κατασκευάζει η ίδια μέχρι το 2017, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ομίλου Rostec.
"Οι κυρώσεις μας έδωσαν την ώθηση να κάνουμε δική μας παραγωγή", δήλωσε ο Σεργκέι Τσεμέζοφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο ενός συνεδρίου που διεξάγεται στο Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
"Πριν από τις κυρώσεις εφοδιαζόμασταν από την Ουκρανία που έχει πολλές αμυντικές βιομηχανίες. Μέχρι το 2017 σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε όλες τις εισαγωγές μας", πρόσθεσε.
Ο Τσεμέζοφ άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας για φέτος. "Μπορεί να συρρικνωθεί λίγο, γύρω στο 10%, όμως ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση", σημείωσε.
Η Ρωσία έχει υπογράψει συμβάσεις ύψους 40 δισ. δολαρίων για την παράδοση οπλικών συστημάτων στην Ινδία, την Κίνα και σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια.
 

Ημερησία infognomonpolitics

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...