Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

- Τουλάχιστον 3,4 τρις, ευρώ το ποσό σε τρέχουσες τιμές
– Η Ελλάδα πρέπει να είναι πιο ενεργή στο θέμα των αποζημιώσεων
– Η Γερμανία είναι πίσω από τις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας
– Να μην εκλαμβάνουν την μεγαλοψυχία του Ρωσικού λαού ως αδυναμία


Εκτελέσεις αμάχων στη Κρήτη
Αποκλειστική συνέντευξη του Ρώσου βουλευτή Μιχαήλ Ντεγκτιάροβ στον Στέλιο Χρυσοστομίδη

Michail Dectyarev
– Βουλευτής του Ρωσικού Κοινοβουλίου (Δούμα)
– Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ρωσικού Κοινοβουλίου
– Μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας
– Υποψήφιος Δήμαρχος Μόσχας το 2013
Στέλιος Χρυσοστομίδης
Δημοσιογράφος – Οικονομικός αναλυτής
«Ελλάς – Ρωσία – Συμμαχία» φαίνεται ότι θα λέμε από εδώ και πέρα σε σχέση με τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία.
Η ελληνική κινητοποίηση, στα τελευταία πέτρινα χρόνια του Μνημονίου, έχει ενεργοποιήσει πολιτικές δυνάμεις στη Ρωσία, οι οποίες θέτουν ανοιχτά και επίσημα ρωσικές διεκδικήσεις μεγαλύτερων ποσών από ότι ζητά η Ελλάδα, επίσης ως πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία.
Ο βουλευτής των Φιλελευθέρων της Ρωσίας, Μιχαήλ Ντεγκτιάροβ αποκαλύπτει σε αποκλειστική συνέντευξη τις λεπτομέρειες σχετικά με το αντικείμενο, σύνθεση και έργο που θα επιτελέσει η ειδική Ομάδα Εργασίας του Ρωσικού Κοινοβουλίου (της Δούμας) για να αποτιμήσει τις ζημιές που υπέστη η Σοβιετική Ένωση από τη Ναζιστική Γερμανία, ώστε στη συνέχεια να διεκδικήσει αποζημίωση από τη Γερμανία. Ο συντονισμός με την Ελλάδα είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφθεί κάποιος και στις σημερινές συνθήκες είναι ευκολότερο από ποτέ.
Άλλωστε, σύμφωνα με τον Ρώσο βουλευτή οι αρχικές εκτιμήσεις για τις αποζημιώσεις που μπορεί να ζητήσει η Ρωσία ανέρχονται σε τουλάχιστον 3,4 τρις ευρώ, ποσό που είναι μεν πάρα πολύ μεγάλο αλλά βγάζει νόημα δεδομένου ότι οι Γερμανικές ορδές των Ναζί προκάλεσαν το θάνατο σε 27 εκατομμύρια Ρώσους, 16 εκατομμύρια εκ των οποίων ήταν άμαχοι και ερήμωσαν τεράστιες εκτάσεις ενώ κατέστρεψαν επιπλέον, πόλεις και υποδομές στο ρωσικό έδαφος.
ΕΡ 1. Ποιο είναι το αντικείμενο που έχει η Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε στο Κοινοβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να αποτιμήσει το ύψος των πολεμικών αποζημιώσεων που θα διεκδικήσει η Ρωσική Κυβέρνηση από την Γερμανία και ποια σχεδιάζετε να είναι η σύνθεση και οι προοπτικές της;
ΑΠ 1 Η ομάδα εργασίας, η οποία ασχολείται με την καταμέτρηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη Γερμανία προς τη Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία ως διαδόχου της, δεν περιλαμβάνει μόνο εκπροσώπους του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και τα μέλη των άλλων παρατάξεων, καθώς και επιστήμονες από τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.
Επιπλέον, είμαστε ανοιχτοί στη συνεργασία και η Ομάδα Εργασίας είναι έτοιμη να αποδεχτεί και άλλους εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων και των ξένων. Ελπίζουμε ότι η ομάδα εργασίας μας θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από τη Λευκορωσία, την Ουκρανία και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, οι οποίες έχουν επίσης το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση από την ενωμένη Γερμανία.
ΕΡ 2. Κύριε Ντεγκτιάροβ, όπως πολλές φορές έχω πει τα τελευταία 5 χρόνια και στο δικό σας Russia Today το κατοχικό δάνειο είναι μία σύμβαση που έχει συναφθεί με καταναγκαστικό και εκβιαστικό τρόπο μεταξύ της κατοχικής Ελληνικής Κυβέρνησης και της Γερμανίας, προς συντήρηση των στρατευμάτων κατοχής. Μάλιστα το δάνειο αυτό είχε αρχίσει ν’ αποπληρώνεται κατά την διάρκεια της κατοχής.
Λόγω της νομικής φύσης του δανείου τούτου αφενός οι ελληνικές απαιτήσεις παραμένουν πλήρως ενεργές και, αφετέρου, ουδόλως τίθεται θέμα παραγραφής.
Εκτιμάτε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει το λεγόμενο «Κατοχικό ή Αναγκαστικό Δάνειο» , αλλά και τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία με έναν πιο δυναμικό τρόπο;
ΑΠ 2. Φυσικά, η Ελλάδα, καθώς και άλλα συμμαχικά κράτη, θα πρέπει να είναι περισσότερο ενεργά στο θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.
Είναι απαραίτητο να ρυθμιστεί το ζήτημα αυτό. Εξάλλου, η Γερμανία δεν έχει ακόμη επιστρέψει το άτοκο δάνειο των 476 εκατομμυρίων μάρκων που κάλυπταν «τα έξοδα κατοχής», που αναγκάστηκε να εκδώσει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας προς το Γ¨ Ράιχ το 1942. Το ζήτημα της αποζημίωσης είναι απαραίτητο η Ελλάδα να το θέσει απέναντι στην Γερμανία .
ΕΡ3 Ορισμένοι αναλυτές εκτός αλλά και εντός Ρωσίας εκτιμούν ότι το να απαιτεί τώρα η Ρωσία τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία, είναι μία κίνηση όχι και τόσο υπεύθυνη και εξυπηρετεί έναν λαϊκισμό. Η Ομάδα Εργασίας του Ρωσικού Κοινοβουλίου έχει την επίσημη υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και μπορείτε σας παρακαλώ να μου επιβεβαιώσετε τώρα το ύψος του αστρονομικού ποσού που αρχικά είχε διαρρεύσει ;
ΑΠ 3. Ακούστε κ. Χρυσοστομίδη, εμείς υπολογίζουμε ότι το αποτέλεσμα της ομάδας εργασίας θα είναι ένα επιχείρημα για την περαιτέρω διπλωματική εργασία της Κυβέρνησής μας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας με τους πολύ αγαπητούς μας ευρωπαίους εταίρους.
Εμείς ως Επιτροπή Εργασίας υπολογίζουμε ότι το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων σε τρέχουσες τιμές πρέπει να είναι τουλάχιστον € 3.400 δισεκατομμυρίων. (3, 4 τρις. Ευρώ) !!!
ΕΡ 4. Επιτρέψτε μου να συνεχίσω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και να σας πω ότι ορισμένοι -κυρίως- ξένοι αναλυτές χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Δούμας ως εχθρική προς την ΕΕ αλλά και επιζήμια για τα Ρωσικά συμφέροντα.
Πιστεύετε ότι η Ρωσική Κυβέρνηση θα πάει το θέμα μέχρι τέλους, ή απλά θα αποτελέσει αυτή η ενέργεια έναν μοχλό πίεσης προς την ΕΕ για να μετριασθούν ή και να αρθούν οι οικονομικές κυρώσεις προς την χώρα σας;
ΑΠ 4. Η είσπραξη των αποζημιώσεων από τη Γερμανία δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως μια αποκλειστική απάντηση στις κυρώσεις, αλλά ως αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και της δικαιοσύνης, αν και αυτό το ζήτημα, δηλαδή της αντιστάθμισης των κυρώσεων, υφίσταται.
Η Γερμανία όχι μόνο δεν αποπλήρωσε τη ζημιά την οποία προκάλεσε με τον πόλεμο στην Οικονομία της ΕΣΣΔ, αλλά και συνεχίζει να προκαλεί ζημιά στην Ρωσία πλέον, επιμένοντας να συνεχιστούν οι κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΕΡ 5. Η Σοβιετική Ένωση μαζί με τις ΗΠΑ , την Γαλλία και τη Μ. Βρετανία επέτρεψαν στην ενοποιημένη πλέον Γερμανία το 1990 να είναι απόλυτα ανεξάρτητη και ταυτόχρονα απέσυραν τον έλεγχο που ασκούσαν ως εγγυήτριες συμμαχικές χώρες. Αυτή η ενέργεια των 4 κρατών, έγινε χωρίς να ερωτηθούν οι πολίτες των σχεδόν 20 συμμαχικών κρατών που πολέμησαν τον Άξονα των Ναζί στην Ευρώπη και την Ασία. Σκοπεύετε να κάνετε κάτι για να διορθώσετε αυτό το ΄΄λάθος΄΄ της ΕΣΣΔ που κατά πολλούς αναλυτές επέτρεψε στην Γερμανία να ηγηθεί της ΕΕ ;
ΑΠ 5. Θεωρώ ότι η μεγαλοψυχία του λαού μας εκλαμβάνεται από τον μετα-χριστιανικό ευρωπαϊκό πολιτισμό ως αδυναμία.
Ο λαός μας δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή του να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την τότε Ανατολική Γερμανία, ούτε φυσικά έδωσε συγκατάθεση για την προσάρτηση της Ανατολικής Γερμανίας από την Δυτική. Ασθενείς Κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων της Σοβιετικής Ένωσης αλλά και των πρώτων χρόνων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχουν κάνει τόση ζημιά που ακόμα δεν έχει διορθωθεί.
Οι ΗΠΑ, απλά έκλεψαν τα αποθέματα χρυσού της Γερμανίας, τα οποία ακόμη και σήμερα δεν τα έχουν επιστρέψει, ενώ η τότε Σοβιετική Ένωση αλλά και η σημερινή Ρωσία προσπαθεί συνεχώς να επιτύχει έναν εποικοδομητικό διάλογο παίζοντας τον ρόλο του Ρομπέν των Δασών.
ΕΡ.6. Πολλοί δημοσιογράφοι στην Ευρώπη διαπιστώνουν και υποστηρίζουν με άρθρα τους, ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η δύναμη και αντίστοιχα οι ακραίες ενέργειες των Νεοναζί σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες , μεταξύ των οποίων είναι η Ουκρανία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Τουρκία, χώρες της Βαλτικής, κλπ.
Πως εξηγείται την χαλαρή στάση του Ισραήλ αλλά και διαφόρων Εβραϊκών Κοινοτήτων απέναντι σε αυτό το φαινόμενο;
ΑΠ 6. Και για ποιο λόγο τώρα το Ισραήλ να προστατέψει τα άλλα θύματα;
Τις δικές του αποζημιώσεις τις έχει εισπράξει στο ακέραιο, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, δεν υπήρχε καν ως κράτος.
Η Γερμανία κατέβαλε αποζημιώσεις σε 6 εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος, αλλά αγνόησε τα 27 εκατομμύρια σοβιετικών πολιτών που σκοτώθηκαν, εκ των οποίων περισσότερα από 16 εκατομμύρια ήταν άμαχοι.

http://www.hellasforce.com/
http://national-pride.org/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...