Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Σκληρή προειδοποίηση Πούτιν σε Άγκυρα: Έαν τα βάλετε μαζί μας θα αφανιστείτε.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έντονη οργή της Ρωσίας προς την Τουρκία για την συναίνεση της Άγκυρας να συμμετάσχει στον υπό ίδρυση στρατιωτικό σώμα του ΝΑΤΟ με κύριο σκοπό...

την πιθανή επέμβαση στην Ουκρανία, εξέφρασε η Μόσχα σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aydınlık.

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, η απόφαση της Τουρκίας που εκδηλώθηκε με την υπογραφή της να συμμετάσχει στο νέο στρατιωτικό σώμα του ΝΑΤΟ από 5.000 άντρες, έχει εξοργίσει την Ρωσία και ο οργή αυτή έχει πολλές προεκτάσεις ακόμα και στις πρόσφατες συμφωνίες για τους ελεγειακούς αγωγούς μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας συνεργάστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και στην οποία πάρθηκε η απόφαση, καθαρά αντιρωσικού χαρακτήρα, για την δημιουργία ενός νέου στρατιωτικού σώματος από χώρες του ΝΑΤΟ δύναμης 5.000 αντρών που θα έχει αποστολή την άμεση επέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί στην Ουκρανία, ή αλλού, όπου θα εκδηλωθεί η ρωσική «επεκτατικότητα».

Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την έκδοση αυστηρής προειδοποιητικής νότας της Ρωσίας προς την τουρκική κυβέρνηση και το ενδιαφέρων είναι πως, όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, στην προειδοποίηση αυτή της Ρωσίας γίνεται λόγος ότι με αυτή την κίνηση της η Τουρκία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών για τον ενεργειακό αγωγό «Νότιο Κύμα», που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία και από εκεί στην Δύση παρακάμπτοντας την αμερικανόφιλη Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα αυτή δύναμη του ΝΑΤΟ που έχει εξοργίσει την Μόσχα, θα αποτελείται από στρατιωτικές δυνάμεις των χωρών Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία και τώρα όπως φαίνεται θα συμμετάσχει και η Τουρκία προκαλώντας την οργή των Ρώσων.

Σίγουρα όλες αυτές οι εξελίξεις θα έχουν σημαντικές γεωπολιτικές συνέπειες. Το διαφαινόμενο είναι ότι αυξάνουν ακόμα περισσότερο την γεωπολιτικά αξία της δικής μας χώρας, ένα πολύ σημαντικό διπλωματικό χαρτί το οποίο μέχρι σήμερα με εγκληματικό αν όχι προδοτικό τρόπο το είχαν αγνοήσει οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


http://olympia.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...