Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΒΛΑΔΙΜΗΡ ΠΟΥΤΙΝ, «ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ»!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ιδιαίτερα σαφής αλλά και σκληρός ήταν σε δηλώσεις που έκανε στην ρωσική κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν,
αναφερόμενος στην συνέχιση της ουκρανικής κρίσης.
Στην συνέντευξη αυτή η οποία αναμεταδόθηκε και από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Ajansı, ο Βλαδιμήρ Πούτιν προειδοποίησε την Δύση ότι παίζει με την «φωτιά» συνεχίζοντας τις προκλήσεις της κατά της Ρωσίας στην κρίση της Ουκρανίας, γιατί παροτρύνει το Κίεβο να συνεχίσει την αδιαλλαξία του έναντι της Μόσχας.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνδιάσκεψη του Μινσκ για την ειρήνη στην οποία συμμετείχαν οι Ρωσία, Ουκρανία, Γερμανία και Γαλλία, τόνισε πως δεν χρειάζεται καινούργια διάσκεψη και ότι η συμφωνία που επετεύχθη θα πρέπει να τηρηθεί για να σταθεροποιηθεί η ειρήνη. Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο, Petro Porosenko, ότι ενώ υπέγραψε την συμφωνία του Μινσκ συνεχίζει την προκλητική του στάση έναντι της Ρωσίας γεγονός που δεν βοηθά καθόλου στην διασφάλιση της ειρήνης.
Όσον αφορά την Κριμαία, Ο Βλαδιμήρ Πούτιν δήλωσε με σαφήνεια ότι η περιοχή αυτή ανήκει ήδη στην Ρωσία και ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξαναγυρίσει στην εξουσία του Κιέβου.
Τέλος στην ερώτηση του Ρώσου δημοσιογράφου αν υπάρχει περίπτωση να εκραγεί ένας γενικότερος πόλεμος στην περιοχή, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν βλέπει κάποια τέτοια πιθανότητα και ότι ελπίζει πως δεν θα τολμήσουν να προκαλέσουν μια γενικότερη σύρραξη γι’ αυτό και θεωρεί ότι τελικά θα επικρατήσει η σύνεση και η ειρήνη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...