Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η Παναγία και ο Γρίβας στις συνομιλίες Πούτιν – Αναστασιάδη.

Του απεσταλμένου μας Κωστή Διογένους

Ενδιαφέρον είχαν τα δώρα που αντάλλαξαν οι Πρόεδροι Πούτιν και Αναστασιάδης την Τετάρτη στην επίσημη συνάντησή τους στη Μόσχα.

Πέραν από τα επίσημα δώρα που αντάλλαξαν, ο Πρόεδρος Πούτιν επεφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη στον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Του χάρισε δύο ακόμα, προσωπικά δώρα.
Το ένα ήταν μια εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας από την Κύπρο που δημιουργήθηκε γύρω στο 1800, την οποία η ρωσική κυβέρνηση αγόρασε από Ρώσο συλλέκτη και την επέστρεψε ως δώρο στον Κύπριο Πρόεδρο.
Το δεύτερο δώρο που γέμισε συγκίνηση τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι μια πρωτότυπη επιστολή του Γεώργιου Γρίβα με την οποία κήρυσσε τη λήξη του αγώνα της ΕΟΚΑ. Και η επιστολή αγοράστηκε από την ρωσική κυβέρνηση για να δοθεί ως δώρο στον Νίκο Αναστασιάδη.
Παραδίδοντας τα δύο δώρα στον Νίκο Αναστασιάδη ο Βλαντιμίρ Πούτιν του είπε «αυτά είναι τα προσωπικά μου δώρα για σένα». Συνέδεσε μάλιστα την επιστολή του Γρίβα με τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού.
Το επίσημο δώρο του Προέδρου Πούτιν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ήταν μια εικόνα της Παναγίας.
Εικόνα της Παναγίας δώρησε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδη στον Πρόεδρο Πούτιν. Όπως πληροφορείται το ikypros πρόκειται για χειροποίητη εικόνα την οποία επέλεξε προσωπικά η κυρία Άντρη Αναστασιάδου.
Ενδιαφέρον είχαν και τα δώρα που ο Πρόεδρος Πούτιν χάρισε στα μέλη της αντιπροσωπείας της Κύπρου. Ήταν ένα πιάτο στον κάθε ένα με μοτίβα σε χρυσό, κόκκινο και πράσινο χρώμα στο κέντρο του οποίου εικονίζονταν οι δύο Πρόεδροι να κάνουν χειραψία. Επρόκειτο για επίσημη φωτογραφία που λήφθηκε εκείνη την ώρα και μέχρι να τελειώσει το γεύμα είχε ανατυπωθεί στα πιάτα-ενθύμια !

http://ikypros.com/?p=80549

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...