Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ο «γάμος» των ομοφυλόφιλων απειλεί να φέρει σχίσμα στην καθολική εκκλησία.


Σε όλη την Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη εκτυλίσσεται μια μάχη μεταξύ των καθολικών που είναι αντίθετοι με το «γάμο» των ομοφυλόφιλων και εκείνων που είναι δεν είναι.
Το Βατικανό κατηγορείται ότι οδηγεί στο «καθαρτήριο» τους παραδοσιακούς καθολικούς.


Το σχίσμα έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο και τώρα η Διάσκεψη των Γερμανών Επισκόπων απειλεί να χωριστεί από το Βατικανό.


Πολλοί παραδοσιακοί καθολικοί κατηγορούν τον Πάπα Φραγκίσκου ότι συνωμοτεί για να αλλάξει τις καθολικές διδασκαλίες σχετικά με τη σεξουαλική ηθική, συμπεριλαμβανομένου του «γάμου» μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ωστόσο, η Γερμανική Επισκοπική Διάσκεψης ζήτησε από τον Φραγκίσκο να αλλάξει τις επίσημες διδασκαλίες της εκκλησίας το συντομότερο δυνατόν.



Η Διάσκεψη των Γερμανών Επισκόπων έχει απελπιστεί τόσο ώστε υπάρχει ο κίνδυνος να χωριστεί από τη Ρώμη. Νιώθουν ότι η κατάσταση στη Γερμανία έχει οδηγηθεί σε κρίσιμο σημείο. Ο εκκλησιασμός τα τελευταία είκοσι χρόνια βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Στην πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας [Ανατολική Γερμανία], μόνο το 14% των ανθρώπων είναι ενεργοί καθολικοί. Μια μεγάλη πλειοψηφία Ανατολικογερμανών θεωρούν πλέον τον εαυτό τους ότι είναι άθεοι.



Η Γερμανική Επισκοπική Διάσκεψη θέλει τον μετασχηματισμό της Καθολικής Εκκλησίας. Μέρος αυτή της «νέας μορφής» είναι και η αποδοχή του διαζυγίου, του ελέγχου των γεννήσεων και του «γάμου» των ομοφυλοφίλων. Ο καρδινάλιος Μαρξ (!), επικεφαλής της γερμανικής διάσκεψης των επισκόπων και σύμβουλος του Πάπα Φραγκίσκου, λέει ότι η Γερμανία δεν μπορεί να περιμένει τον Πάπα. Ο Μαρξ ανακοίνωσε την υποστήριξή του στον «γάμο» των ομοφυλοφίλων το 2014.


Όπως γράφει το Reuters, οι καθολικοί επίσκοποι της Γερμανίας, ανταποκρινόμενοι σε μια παγκόσμια έρευνα του Βατικανού, δήλωσαν τη Δευτέρα ότι πολλές διδασκαλίες της Εκκλησίας για τη σεξουαλική ηθική είναι είτε άγνωστες στους πιστούς είτε έχουν απορριφθεί ως μη ρεαλιστικές και άκαρδες.

Είπαν ότι η έρευνα, που καταρτίζεται για μια σύνοδο που θα εξετάσει πιθανές μεταρρυθμίσεις τον Οκτώβριο, έδειξε ότι οι περισσότεροι Γερμανοί Καθολικοί αμφισβητούν τις απαγορεύσεις της καθολικής εκκλησίας για τον έλεγχο των γεννήσεων και το προγαμιαίο ή το ομοφυλοφιλικό σεξ και επικρίνει τους κανόνες που αποκλείουν τους διαζευγμένους από έναν νέο γάμο στην εκκλησία.



Τα αποτελέσματα δεν θα αποτελούσαν είδηση ​​για πολλούς Καθολικούς, κυρίως στις δυτικές χώρες, αλλά η ωμή επίσημη αποδοχή αυτής της μεγάλης διαφοράς που υπάρχει μεταξύ της πολιτικής και της πρακτικής είναι ασυνήθιστη και θα αυξήσει την πίεση στον Πάπα Φραγκίσκο να προβεί σε μεταρρυθμίσεις.



Οι επίσκοποι στη Γερμανία, μία από τις πλουσιότερες και πιο σημαίνοντες εθνικές εκκλησίες στον 1,2 δισεκατομμυρίων πιστών καθολικό κόσμο, πιέζουν το Βατικανό να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, ειδικά για το διαζύγιο.



Με δήλωσή του το συνέδριο των Γερμανών επισκόπων ζητά τα αποτελέσματα "μιας νηφάλιας απογραφής για το τι εκτιμούν οι Γερμανοί Καθολικοί σχετικά με τη διδασκαλία της Εκκλησίας για το γάμο και την οικογένεια και ό, τι βρίσκουν απωθητικό ή απαράδεκτο, είτε ως επί το πλείστον είτε εντελώς".



ΚΟ: Δόγμα μέσω γκάλοπ…






Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...