Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκίνησε το πογκρομ στα λαμόγια. Στη Βουλή δικογραφίες για τέως υπουργούς, υφυπουργούς και έναν βουλευτή.

404 εκ. Ευρώ, ακίνητα και θυρίδες πάγωσαν μεσα σε 48 ώρες!
σχόλιο Γ.Θ : Αν ο χρόνος που "κέρδισε" ο Τσίπρας μετά το eurogroup αξιοποιηθεί με το κυνήγι των δοσιλόγων, των βοθροκαναλαρχών και της σάπιας ελληνόφωνης ολιγαρχίας (πολιτικής - οικονομικής) τότε οι τέσσερις μήνες που κερδήθηκαν μπορούν να αποφέρουν υπερπολίτημους καρπούς και να μην αποτελέσουν απλά μια ανάπαυλα πριν την οριστική μάχη του καλοκαιριού.

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, που έχουν εξαπολύσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, κατ’ εντολή του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο, μέχρι τώρα, 50 μεγαλοκαταθέτες, ως ελεγχόμενοι για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μάλιστα, 17 από αυτούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν ποσά εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς τους, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Επιπλέον, δεσμεύτηκαν μέχρι τώρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους περίπου 404 εκατ. ευρώ, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες, κλπ.

Τα χρηματικά ποσά, που πιθανολογούνται ως προϊόν φοροδιαφυγής και συνεπώς ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας, δεσμεύονται, όπως ορίζει ο νόμος, «προκειμένου να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή στο εισόδημα και αφετέρου, για να διαφυλαχθούν τα αναγκαία στοιχεία για τον έλεγχο».

Οι πρώτοι 17 μεγαλοκαταθέτες, που έχουν μπει σε καθεστώς ποινικού ελέγχου για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, προέκυψαν από την αξιοποίηση των 44 CD – και όχι 65, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται – με τα ονόματα όλων των καταθετών, ανεξαρτήτως ποσού σε ελληνικές τράπεζες (περιλαμβάνονται και πρωτοκλασάτα ονόματα του δημόσιου βίου), καθώς και όλοι όσοι έχουν στείλει εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Στη Βουλή δικογραφίες για τέως υπουργούς, υφυπουργούς και έναν βουλευτή

Μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκαν στη Βουλή δικογραφίες, που αφορούν τον τέως υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τέως υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, τον τέως υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, τον τέως υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, τον τέως υφυπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Ανδριανού και τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη.
Ειδικότερα, η πρώτη δικογραφία αφορά μηνυτήρια αναφορά της ΟΛΜΕ και καθηγητών Επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών σε βάρος των κ.κ. Μητσοτάκη και Λοβέρδου, επειδή σταμάτησε η μισθοδοσία τους και παράνομα απολύθηκαν χωρίς να διαπιστωθεί προηγούμενα εάν υπάγονται στον σχετικό νόμο για την κατάργηση των θέσεων και τη διαθεσιμότητα. Η δεύτερη δικογραφία αφορά μήνυση κατά του κ. Τασούλα, την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρ. Παπαδόπουλος για την «παράλειψη και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία υλοποίησης του διορισμού του» στη θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η τρίτη δικογραφία αφορά το ανώνυμο φαξ που έλαβαν στην εκπνοή του 2014, οι οικονομικοί εισαγγελείς και ανέφερε ότι στη Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας ασκούνται πιέσεις να απαλλαγούν πρόσωπα τα οποία φέρονται να είναι στην λίστα Λαγκάρντ και είναι συγγενικά πρόσωπα του Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη.
Η ανώνυμη καταγγελία ανέφερε ότι οι πιέσεις ασκούνταν από τον κ. Μαυραγάνη και άνθρωπο του γραφείου του και αφορούσαν εμβάσματα με τα οποία εισήγαγε πριν 10 χρόνια ποσά, έως 200.000 δολάρια η πεθερά του ευρωβουλευτή της ΝΔ από λογαριασμό που είναι συνδικαιούχος ο ίδιος και η σύζυγός του. Σημειώνεται ότι το επίμαχο φαξ διαβιβάστηκε στη Βουλή για να διερευνηθεί, χωρίς να γίνει από εισαγγελικής πλευράς κάποια προκαταρκτική έρευνα. Άλλη δικογραφία αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, με την ιδιότητα του πρόεδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή κατά του κ. Ανδριανού και του Αστυνομικού Διευθυντή Πατρών. Ο εν λόγω δικηγόρος υποστηρίζει ότι αναβλήθηκε στις 16.11.2014 ο ποδοσφαιρικός αγώνας Παναχαϊκή- ΑΕΚ με το επιχείρημα ότι λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου και των σχετικών κινητοποιήσεων, η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των φιλάθλων. Όμως, ο λόγος που επικαλέστηκαν για την αναβολή ήταν προσχηματικός, καθώς η πραγματικότητα ήταν ότι τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να αγωνιστούν λόγω υποχρεώσεων τους στην εθνική ομάδα. Κατά συνέπεια, με την αναβολή αυτή ευνοήθηκε η ΑΕΚ και ο πρόεδρός της, Δημήτρης Μελισσανίδης.
Τέλος, ζητείται η άρση της ασυλίας του κ. Καραγκούνη μετά από μηνυτήρια αναφορά πρώην εργαζόμενου στο γραφείο του, ο οποίος διεκδικεί μέσω της Δικαιοσύνης δεδουλευμένους μισθούς έξι μηνών. Ο κ. Καραγκούνης υποστηρίζει ότι το επίμαχο πρόσωπο εργαζόταν στο γραφείο του εθελοντικά και δεν υπήρξε καμία καταγγελία σύμβασης εργασίας.

http://olympia.gr/
http://www.kontranews.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...