Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Στην Βόρεια Κορέα ο Αμερικανός …αρχικατάσκοπος!

Στα ψιλά πέρασε η είδηση που αποκαλύφθηκε την περασμένη Τετάρτη, ότι ο διευθυντής εθνικών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών (DNI: Director of National Intelligence), Τζέιμς Κλάπερ,
μετέβη στη Βόρεια Κορέα ινκόγκνιτο πριν δύο μήνες και δείπνησε με τον στρατηγό, η υπηρεσία του οποίου φέρεται υπεύθυνη για τη διαδικτυακή επίθεση στα στούντιο της Sony, τον περασμένο Νοέμβριο!
Οι αποκαλύψεις για την «πιο σοβαρή κυβερνοεπίθεση εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων που μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες εκατομμυρίων σε ζημιές», έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την κυβερνοασφάλεια (cyber-security) που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, λίγες μόλις ημέρες μετά την επιβολή νέων κυρώσεων προς το καθεστώς της Πιονγκ Γιανγκ, ως ανταπόδοση στην επίθεση.
Με το που έφτασε βράδυ στην Πιονγκ Γιανγκ, του έκανε τρομερή εντύπωση πόσο σκοτεινή πόλη ήταν (βλ. διαστημική φωτογραφία που ακολουθεί και συγκρίνει το πόσο φωτισμένος είναι ο νότος σε σχέση με τον βορά), ενώ το αεροσκάφος κατέστρεψε κι ένα λάστιχο, καθώς η κατάσταση του διαδρόμου προσγείωσης ήταν απλώς άθλια, για τα στάνταρ του υπόλοιπου κόσμου.

Ο κόσμος που δούλευε στο αεροδρόμιο ήταν απαθής, κανείς δεν συνομιλούσε με κανέναν και ποτέ δεν είδε κάποιον Βορειοκορεάτη να γελάει, ενώ τα εργαλεία της δουλειάς τους ήταν απαρχαιωμένα! Ως… αρχιπράκτορας, δεν μπορεί να μη σκέφτηκε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παρατρεχάμενων στο κάθε σημείο που βρέθηκε θα ήταν ενδεχομένως στελέχη των μυστικών υπηρεσιών…
Η επίσκεψη έγινε για την απελευθέρωση των δυο Αμερικανών και την πρώτη από τις δυο ημέρες της διαμονής του (συνολικά έμεινε λιγότερο από 24 ώρες, απλά έφτασε το βράδυ της μέρας και έφυγε αργά το απόγευμα της επόμενης), δείπνησε μαζί με τον στρατηγό Κιμ (πρωτότυπο όνομα για Βορειοκορεάτη!), ο οποίος είναι επικεφαλής του «RGB: Reconnaissance General Bureau» (σε ελεύθερη μετάφραση Γενικό Γραφείο Αναγνώρισης), επίσης γνωστό και ως Unit 586.
Αν και δεν αποκάλυψε το πλήρες όνομα του στρατηγού, ήταν φανερό πως αναφερόταν στον στρατηγό Κιμ Γιονγκ Χολ, διοικητή του RGB, μια από τις τρεις βορειοκορεατικές υπηρεσίες που επλήγησαν από τις νέες κυρώσεις. Η συζήτηση έγινε με τη βοήθεια Βορειοκορεάτη μεταφραστή, ο οποίος είχε βρετανική προφορά, κάτι που του φάνηκε αρκούντως παράξενο.
Η συνάντηση δεν πήγε και πολύ καλά, αφού παρότι το 12 πιάτων δείπνο ήταν… το καλύτερο κορεατικό φαγητό που έφαγε ποτέ ο Κλάπερ, ο στρατηγός δαπάνησε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου για να μιλά περί «αμερικανικής επιθετικότητας» και γενικότερο «πόσο κακός λαός» είναι οι Αμερικανοί, σε μια τραγικά «απροσάρμοστη» συμπεριφορά σε σχέση με τα διεθνώς ειωθότα!

Η ευκαιρία για μια σοβαρή και ευρύτερη συζήτηση, εν ολίγοις, «πήγε στράφι» (προφανώς δεν είχε τέτοια εξουσιοδότηση ο στρατηγός…), αν και ο Αμερικανός αξιωματούχος είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσει το συλλογικό σύνδρομο καταδίωξης που κατατρύχει το σταλινικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Είναι προφανές, ότι ο μύθος ότι οι ΗΠΑ δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο πέραν της εισβολής στη χώρα, έχει παίξει και εξακολουθεί να παίζει τον ρόλο του στο να κρατάει τη Βόρεια Κορέα ενωμένη, με το καθεστώς στη θέση του…
Ο στρατηγός του καθεστώτος, πολλές φορές έδειχνε με το δάχτυλο προς τη μεριά του Κλάπερ, σε βαθμό που ενόχλησε τον DNI που… ανταπέδωσε! Κάποια στιγμή που ηρέμησαν τα πνεύματα λίγο, ο Τζέιμς Κλάπερ έδωσε στον συνομιλητή του επιστολή του Μπάρακ Ομπάμα το οποίο τον διόριζε ως απεσταλμένο του, στο οποίο αναφερόταν, ότι η απελευθέρωση των δυο Αμερικανών θα θεωρούνταν ως θετική χειρονομία.
Γενικώς, του έσπασαν τα νεύρα, αφού κάποια στιγμή ήρθε ένας απεσταλμένος και του είπε πως δεν τον θεωρούν πλέον ως προεδρικό απεσταλμένο, οπότε δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλειά του! Αυτό άλλαξε το απόγευμα που τον οδήγησαν σε ξενοδοχείο όπου έγινε… τελετή αμνήστευσης και παρέλαβε τους δυο Αμερικανούς με στολές της φυλακής, φεύγοντας απευθείας για το αεροδρόμιο. Ακολούθησε άμεση απογείωση και εγκατάλειψη της χώρας.

πηγή


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...