Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Οι δραματικές αλλαγές στους παγκόσμιους συσχετισμούς προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Έρχεται το τέλος;


Οι εντονότατες και δραματικές για τη Δύση αλλαγές στους παγκόσμιους συσχετισμούς, ίσως προκαλέσουν έναν ανεξέλεγκτο παγκόσμιο πόλεμο στο εγγύς μέλλον ενώ στις ημέρες μας αυτό που βιώνουμε ουσιαστικά είναι ένα ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ της Δύσης (Η.Π.Α κυρίως αλλά και Ευρωπαϊκή Ένωση) και των χωρών του Άξονα BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).
Το pentapostagma. συγκέντρωσε για τους αναγνώστες του στοιχεία δημοσιευμάτων τα οποία καταδεικνύουν αυτούς τους δραματικούς για την παγκόσμια σκηνή μετασχηματισμούς.

Το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Η.Π.Α αναβιώνει... Αυτό φάνηκε με τον εμφανέστερο δυνατό τρόπο καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε να συμμετάσχει στο συνέδριο των G-8 και αντιθέτως έστειλε τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ ως αντιπρόσωπο του, και αντιπρόσωπο της χώρας της Ρωσίας.

Ο Πούτιν έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ισχύος με την απουσία του, και ήδη ο Μπαράκ Ομπάμα ανταπάντησε: ανακοίνωσε ότι θα απέχει από το συνέδριο APEC το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βλαντιβοστόκ.

Στο πρόσφατο παρελθόν, οι χώρες του άξονα BRICS προέβησαν σε κοινή συνάντηση σε Συνέδριο στο Νέο Δελχί. Οι υπουργοί οικονομικών οι οποίο εκπροσώπησαν αυτές τις ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες σχεδίασαν και συμφώνησαν σε ψήφισμα το οποίο θα αλλάξει το σκηνικό της παγκόσμιας οικονομίας.

Το αμερικάνικο δολάριο ώς Διεθνές Νόμισμα Συναλλαγών πλέον βαίνει προς κατάργηση. Οι υπουργοί των χωρών του άξονα BRICS δήλωσαν ότι οι μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές θα πραγματοποιούντα στα δικά τους αντίστοιχα νομίσματα και όχι σε αμερικάνικα δολάρια!!

Οι οικονομίες των πέντε χωρών του άξονα BRICS ελέγχουν ήδη το 40% της τρέχουσας παγκόσμιας οικονομίας... Έτσι όταν αρχίσει να ισχύει το κοινό τους ψήφισμα η αλυσιδωτή έκρηξη θα είναι τεράστια στα χρηματιστήρια της Wall Street και της Bond Street των Η.Π.Α....

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ο έτερος μεγάλος πόλος της Δύσης, βρίσκεται στη δίνη μίας ανεξέλεγκτης οικονομικής κρίσης και τραπεζικής κατάρρευσης.

Στις χώρες του Μεσογειακού Νότου η κοινωνική και οικονομική συγκυρία έχει φέρει τον λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, καθώς τα μέτρα λιτότητας έχουν καταβαραθρώσει το βιοτικό επίπεδο και τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ παράλληλα δημιουργούνται έντονες κοινωνικές αναταραχές κατά των αντικοινωνικών μέτρων...

Στον τραπεζικό τομέα, πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συνεχείς υποβαθμίσεις τεράστιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, για αποσύρσεις καταθέσεων και για φόβους ανεξέλεγκτου οικονομικού ντόμινο οι οποίοι θα διαλύσουν την ευρωζώνη...

Υπό αυτά τα δεδομένα, η Δύση με κύριο εκφραστή και πυλώνα τις Η.Π.Α θα επιχειρήσει να επανακτήσει την ηγεμονία της με ένα και μοναδικό μέσο: τον πόλεμο. Το μέτωπο των διαπραγματεύσεων σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι ανοιχτό, και εάν δεν οδηγηθούν οι δύο πλευρές σε συμφωνία τότε πολύ πιθανόν ο κόσμος μας θα γίνει πολύ διαφορετικός και ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι μία πραγματικότητα....

Μένει να δούμε αν η Ρωσία και οι υπόλοιπες χώρες του άξονα BRICS λειτουργήσουν ως αντίβαρα στην παγκόσμια καταιγίδα που έρχεται ή εμπλακούν και αυτές ως μεγάλοι διεθνείς παίκτες στην παγκόσμια πολεμική αρένα..
pentapostagma.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...