Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Τα κανάλια θα δώσουν μισό δισ. ευρώ για να πάρουν άδειες

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, θα αποτιμήσει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών στο ποσό του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, προειδοποίησε ο Βασίλης Μουλόπουλος, υπεύθυνος της Επιτροπής Επικοινωνίας του κόμματος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική τον τρόπο καθορισμού του ενδεδειγμένου ποσού που πρέπει να ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες καναλιών, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε επισημάνσεις του ΔΝΤ για τα ΜΜΕ.
Το Ταμείο, όπως είπε, έχει υπολογίσει ότι η ρύθμιση της αδειοδότησης θα αποδώσει στο κράτος 500 εκ. ευρώ. «Πολύ περισσότερα δηλαδή από τα 325 εκ. ευρώ που αναζητούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί επιβάλλοντας επιπλέον μέτρα περικοπών», παρατήρησε. «Θα σπάσει το κύκλωμα της διαπλοκής στα ΜΜΕ» τόνισε ο κ. Μουλόπουλος.
Θεσμικό .. Γεφύρι της Άρτας, από το 1989
Εξηγώντας τι εννοεί με τον όρο «διαπλοκή», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης – ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής – πολιτική για παραγωγή χρήματος». Διαβεβαίωσε πως το κόμμα του δεν σκοπεύει να φιμώσει ή να «βάλει λουκέτο» σε κανένα Μέσο αλλά – είπε- επιδιώκει «υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ». Πρόσθεσε δε πως «όλα πρέπει να γίνουν με τους κανόνες της αγοράς».
Όπως είναι γνωστό, το θέμα της παροχής αδειών στα κανάλια εκ παραδόσεως …χρονίζει. Παραμένει ανοιχτό από το 1989. Είναι κοινό μυστικό ότι η εκάστοτε κυβερνητική εξουσία το κρατούσε σε εκκρεμότητα, ώστε να «πιέζει» τα κανάλια και να τα εξωθεί σε … φιλικές πολιτικές κατευθύνσεις.
Η τελεσίδικη ρύθμιση του θέματος έχει εξαγγελθεί πολλές φορές τα τελευταία 23 χρόνια, αλλά αποδείχθηκε διαχρονικό, θεσμικό Γεφύρι της Άρτας. Έτσι, η προειδοποίηση του κ. Μουλόπουλου μπορεί να εκληφθεί ως απειλή, αλλά ίσως και ως δέσμευση, για όσους θα ήθελαν να λήξει – κάποια στιγμή- το ζήτημα.
«Μόνο εδώ προβλήθηκε έτσι το … Ολαντρέου»
Εκφράζοντας μεγάλη δυσφορία για τον τρόπο με τον οποίο η πλειονότητα του Τύπου πρόβαλε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο, ο κ. Μουλόπουλος είπε πως «το περίφημο… Ολαντρέου παρουσιάστηκε έτσι μόνο στην Ελλάδα». Πρόσθεσε δε ότι ορισμένοι άνθρωποι του Τύπου «κάνουν ηθελημένη σπέκουλα».
Προς επίρρωσιν της άποψής του ότι τα ελληνικά ΜΜΕ ανακάλυψαν θέμα εκ του μη όντος, ο κ. Μουλόπουλος παρουσίασε δημοσιεύματα γαλλικών εφημερίδων και υπογράμμισε: «Το περίφημο… ατόπημα μόνο εδώ παρουσιάστηκε ως τέτοιο. Αυτό που παρουσιάστηκε εδώ δεν έγινε πουθενά, ούτε στη Γαλλία, όπου δεν θεώρησαν ότι είναι ατόπημα κατά του προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας»
Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο, ο κ. Μουλόπουλος είπε: «Όλοι αποδέχονται πως η κατάρρευση της Ελλάδας σημαίνει διάλυση του ευρώ». Υπογράμμισε δε πως αυτά που ειπώθηκαν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν: «Τηρήστε τις συμφωνίες, οι οποίες ενέχουν στάτους συνθηκών, και ελάτε να συζητήσουμε τι θα αλλάξουμε».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...