Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Σφοδρή υπήρξε η αντίδραση της Μόσχας, μέσω του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, με αφορμή τη διεξαγωγή ενός διεθνούς όσο και αντιρωσικού συνεδρίου, που έλαβε χώρα στις 12 και 13 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη.

Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει πως στη διάρκεια των εισηγήσεων, ακούστηκαν απαράδεκτες δηλώσεις για τη Ρωσία και για την ηγεσία της.
Κάνει δε λόγο για συμμετέχοντες που απειλούν άμεσα την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας.

 «Ο Επιτετραμμένος της Τουρκίας στη Μόσχα, κλήθηκε στην Δ΄ Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
«Στις 12 και 13 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη σειρά εκδηλώσεων αντιρωσικού χαρακτήρα, στη διάρκεια των οποίων ακούστηκαν απαράδεκτες δηλώσεις για τη Ρωσία και για την ηγεσία της», δήλωσε ο κ. Λουκασέβιτς, υπογραμμίζοντας το γεγονός, ότι «…οι συναθροίσεις αυτές έγιναν με την ανεκτικότητα των τουρκικών Αρχών».
«Προκαλεί απορία το περιεχόμενο της αποκαλούμενης διακήρυξης του συνεδρίου, στην οποία γίνεται λόγος για υποστήριξη του αγώνα εναντίον της Ρωσίας και των συνεργών της, και απευθύνεται χαιρετισμός σε όλους τους μουτζαχεντίν, με επικεφαλής τον Ντοκού Ουμάροφ, που συνεχίζουν την ιερή αποστολή τους στα όρη του Καυκάσου», τόνισε ο Λουκασέβιτς.
Προσθέτοντας, ότι και σε άλλο παρόμοιο συνέδριο, το οποίο έγινε και πάλι στην Τουρκία, «…οι σύνεδροι κάλεσαν σε διοργάνωση διαδηλώσεων στη Μόσχα, επ΄ευκαιρία της αποκαλούμενης γενοκτονίας των Τσερκέζων».
«Η διεξαγωγή στην Τουρκία εκδηλώσεων, των οποίων οι συμμετέχοντες απειλούν άμεσα την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας και την ασφάλεια των πολιτών της είναι απαράδεκτη», υπογράμμισε ο  Λουκασέβιτς, προσθέτοντας, ότι «…τέτοιες εκδηλώσεις επισκιάζουν το κλίμα της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας και πρέπει να απωθηθούν εκ μέρους των αρχών της Τουρκίας».
 ”ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”

national-pride
logia-tou-aera

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...