Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Δεν μπορεί... Τελικά τον κορονοϊό τον ελέγχει ο Θεός

CNN: Τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα μολύνθηκαν με κορωνοϊό
Σαουδική Αραβία: Νοσούν 150 μέλη του παλατιού - Σε «χρυσή» καραντίνα ο βασιλιάς Σαλμάν


Εκτός από το αεροπλανοφόρο «Theodore Roosevelt», του οποίου περίπου 200 μέλη του πληρώματος είχαν μολυνθεί με τον Covid-19, σε άλλα δύο αεροπλανοφόρα του αμερικανικού ναυτικού καταγράφηκε η εμφάνιση κορωνοϊού στο πλήρωμα: το «Ronald Reagan» ( που βρίσκεται σε επισκευή στην Ιαπωνία) και το «Nimitz».

Είναι αλήθεια ότι λοιμώξεις από κορωναϊό στο προσωπικό του ναυτικού του Η.Π.Α. καταγράφηκαν σε αρκετά πολεμικά πλοία που βρίσκονται μακριά από τη χώρα.

Συνολικά, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρει περισσότερα από 1.500 περιστατικά κοροναϊού στις τάξεις του. Αυτό μετέδωσε σήμερα το CNN.

Ο Jonathan Hoffman, βοηθός υπουργός άμυνας των ΗΠΑ για τις δημόσιες υποθέσεις, δήλωσε σε δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ότι το Πεντάγωνο κάνει καθημερινές αξιολογήσεις κινδύνου με στόχο να ανακτήσει την "πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα πιο γρήγορα".

Σαουδική Αραβία: Νοσούν 150 μέλη του παλατιού - Σε «χρυσή» καραντίνα ο βασιλιάς Σαλμάν

Σε απομόνωση σε παλάτι ο 84χρονος βασιλιάς και ο 34χρονος διάδοχός του - Στενοί συγγενείς και συνεργάτες τους μεταξύ των ασθενών - Οι ειδικοί περιμένουν έως και 200.000 κρούσματα

Παραπάνω από 150 μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, ενώ κάποια από αυτά βρίσκονται και στην εντατική.

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί για την υγεία του 84χρονου βασιλιά της χώρας, ο οποίος παραμένει υπό καθεστώς αυστηρής απομόνωσης σε παλάτι στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας. Αναγκάστηκε, μάλιστα, να αποχωριστεί και την συντροφιά στενών συγγενών και συνεργατών, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία του.

Παρά την αρχική προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας, η χώρα πλήττεται ιδιαίτερα σφοδρά. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, προβλέπονται έως και 200.000 κρούσματα του νέου ιού εντός ολίγων εβδομάδων.

Ο πρίγκιπας Φαϊσάλ Μπιν Μπάνταρα αλ Σαούντ, ο κυβερνήτης του Ριάντ και ένας ανιψιός και στενός συνεργάτης του βασιλιά Σάλμαν επιβεβαιώθηκε ότι συγκαταλέγονται στα εκατοντάδες θύματα εντός της βασιλικής οικογένειας. Ένιωσαν αδιαθεσία και υπεβλήθησαν σε τεστ αμέσως μετά την επιστροφή τους από χώρες της Ευρώπης.

Όπως ο ίδιος ο βασιλιάς, έτσι και ο 34χρονος πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, γιος του βασιλιά Σαλμάν και ντε φάκτο ηγέτης του σουνιτικού βασιλείου, απομονώθηκε, έχοντας στο πλευρό του αρκετούς ιατρούς για παν ενδεχόμενο. Την ίδια τακτική ακολούθησαν οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης και τα πλέον εξέχοντα μέλη της οικογένειας. Οι περισσότεροι βρίσκονται στις πολυτελείς οικίες τους, κοντά στην πόλη Τζέντα.

Να θυμίσουμε ότι έχει ήδη εφαρμοστεί 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα Ριάντ και σε πολλές άλλες πόλεις. Η άμεση κινητοποίηση των Αρχών συνδέεται με το γεγονός ότι η ίδια η βασιλική οικογένεια επλήγη από την πανδημία.

«Αν φτάσει στην οικογένεια, τότε αμέσως καθίσταται επείγον ζήτημα» δήλωσε στους Times ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ράις, που μελετά το βασίλειο, Kristian Coates Ulrichsen.

Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση στη χώρα, αναμένεται να παρθούν ακόμα πιο ριζικά μέτρα, που θα αφορούν και τους οικονομικούς μετανάστες. Πρόκειται για το ένα τρίτο του πληθυσμού. Προέρχεται από χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και οι συνθήκες ζωής τους καθιστούν πιο ευάλωτους στον ιό.

https://www.echedoros-a.gr/2020/04/cnn.html
https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...