Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ανακρίσεις για όσους εκκλησιάστηκαν

Η Αστυνομία έλαβε χθες κατάθεση από τον Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο σε σχέση με το περιστατικό που σημειώθηκε σε εκκλησία της Κοινότητας Περιστερώνας, κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι κατάθεση λήφθηκε και από άλλα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό που αφορά στην προσέλευση πολιτών στην εκκλησία, κατά παράβαση των σχετικών διαταγμάτων, και δηλώσεων στις οποίες φέρεται να προέβη ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Σημείωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης, η Αστυνομία θα διαβιβάσει τον φάκελο της υπόθεσης ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για να λάβει τις δικές του αποφάσεις.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας είχε δώσει οδηγίες για να διερευνηθεί κατά πόσο έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε αδικήματα κατά παράβασης του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και του άρθρου 370 του ποινικού κώδικα από πλευράς του Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφυτου κατά το εν λόγω περιστατικό.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Εισαγγελέας είχε δηλώσει ότι «έχει αρχίσει αστυνομική ποινική διερεύνηση, οπότε θα αναμένουμε να συμπληρωθούν οι ανακρίσεις και να μας σταλεί για μελέτη και κρίση ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων από οποιαδήποτε εμπλεκόμενα πρόσωπα».

ΚΥΠΕ – Γιώργος Μιχαήλ

πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...