Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ Θεόκλητος: «Ανοίξαμε τις πόρτες και τα μεγάφωνα των Εκκλησιών»


Σε μια βαρυσήμαντη δήλωση προχώρησε σήμερα ο Μητροπολίτης ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ κ.Θεόκλητος
ο οποίος απευθυνόμενος στους πιστούς που άκουγαν την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από το Ρ/»ΣΤΑΓΩΝ» . Ο κ.Θεόκλητος αναφερόμενος στην στάση της Εκκλησίας αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού , τόνισε ότι η Εκκλησία αυτό-ταπεινώθηκε τηρώντας τα μέτρα προστασίας περιορισμού της διασποράς του ιού στην κοινότητα που ανακοίνωσε η πολιτεία κλείνοντας τις Εκκλησίες και τα μεγάφωνα τελώντας την Θεία Λειτουργία κεκλισμένων των θυρών .

Συνεχίζοντας τόνισε ότι μετά το γεγονός ότι γνωστή καλλιτέχνης ευρισκόμενη επί αυτοκινήτου τραγουδούσε από μεγαφώνου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της πρωτεύουσας και κυρίως την κάθοδο του πρωθυπουργού της χώρας και της συνοδείας του προ του μεγάρου «ΜΑΞΙΜΟΥ» χειροκροτώντας την καλλιτέχνη , έδειξε πως εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά κάτι που δίνει το δικαίωμα στο άνοιγμα των μεγαφώνων και των Εκκλησιών στους πιστούς .

Να επισημάνουμε ότι η δήλωση αυτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ έγινε δεκτή με ικανοποίηση και Χαρά από τους πιστούς .

Πάντως η αντίδραση αυτή σχετίζεται με πληροφορίες που θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο να απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας ζητώντας στο άνοιγμα των Εκκλησιών.
http://www.stagonnews.gr/stagon-meteoron-theoklitos-anixame-tis-portes-ke-ta-megafona-ton-ekklision/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...