Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

"Ναυμαχία" στην Α. Μεσόγειο: Βαριά οπλισμένα ρωσικά υποβρύχια κατευθύνονται στη Συρία

Μεταφέρουν συνεχώς δυνάμεις οι Ρώσοι


Εξελίξεις θα έχουμε σύντομα στην Α.Μεσόγειο μετά την πληροφορία για μετακίνηση του καταδρομικού κατευθυνόμενων βαλλιστικών πυραύλων “Μοσκβά” στη Συρία με νέα είδηση για τρομερό υποβρύχιο με την ίδια κατέυθυνση.
Το ρωσικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι το υποβρύχιο Rostov-on-Don θα ενταχθεί στον στόλο της Μεσόγειου, μαζί με το έτερο υποβρύχιο Krasnodar που πλέει ήδη στην περιοχή.

Το υποβρύχιο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Rostov-on-Don θα επανέλθει σύντομα στη μόνιμη μεσογειακή ομάδα εργασίας του ρωσικού ναυτικού, ανέφερε ρωσική πηγή στο πολεμικό ναυτικό.

Η πηγή δεν διευκρίνισε εάν το υποβρύχιο Rostov-on-Don θα αντικαταστήσει το υποβρύχιο Krasnodar που βρίσκεται επί του παρόντος στη μεσογειακή μοίρα του ρωσικού ναυτικού ή θα ενταχθεί σε άλλη ειδική ομάδα.

Κανονικά, δύο από τα έξι υποβρύχια Project 636.3 του στόλου της Μαύρης Θάλασσας αναπτύσσονται στη Μεσόγειο. Η ανάπτυξή τους διαρκεί κατά μέσο όρο 18 μήνες, ενώ τα πληρώματα εναλλάσσονται κάθε τρεις μήνες.

Από το προηγούμενο ζευγάρι, το υποβρύχιο Stary Oskol εγκατέλειψε τη Μεσογειακή Μοίρα για επισκευές στο ναυπηγείο Kronshtadt Marine Plant, ενώ το Krasnodar παρέμεινε στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το υποβρύχιο Krasnodar αναμενόταν νωρίτερα να ακολουθήσει το Stary Oskol και να μεταβεί στο Kronshtadt Marine Plant για επισκευές.
Η Ρωσία αναπτύσσει ένα ηλεκτρονικό όπλο κατά πυραύλων

Ρώσοι εμπειρογνώμονες έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου (EW) που θα μπορούν σύμφωνα με τους ίδιους να δημιουργήσουν παρεμβολές σε υπερηχητικά όπλα γράφει η ρωσική εφημερίδα Izvestia.

Το ρωσικό ηλεκτρονικό σύστημα όχι μόνο θα είναι σε θέση να παρεμβαίνει στα υπάρχοντα και μελλοντικά υπερηχητικά όπλα, αλλά θα αναχαιτίζει και αντίστοιχες επιθέσεις.

“Αυτό θα προστατεύσει αποτελεσματικότερα τις πιο σημαντικές πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.
“Τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου θα αναγνωρίσουν τον τύπο του πυραύλου, τη μέθοδο καθοδήγησης του και θα παρεμβαίνουν καίρια κατά αυτού”, σημείωσε ο Ντμίτρι Κορνέφ.

«Θα είναι ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης υπερηχητικών αεροσκαφών και πυρομαχικών», σημείωσε ο ειδικός.

«Δεν θα απαιτείται πλέον η ανάπτυξη μεγάλου αριθμού ραντάρ και πυραυλικών αμυντικών συστημάτων, καθώς και η παραγωγή χιλιάδων πυραυλικών αμυντικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας. Η κάλυψη των πιο σημαντικών αντικειμένων με ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου θα είναι πολύ πιο εύκολη από την παροχή συστήματος πυραυλικής άμυνας σε ολόκληρη τη χώρα. Η καινοτομία θα είναι μια προσθήκη στην υπάρχουσα αεράμυνα και δεν θα επιτρέψει σε συστήματα τύπου GLW να χτυπήσουν τον στόχο με καλά αποτελέσματα», τόνισε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι η ρωσική ανάπτυξη αφορά την καταστολή των συσκευών παρατήρησης των υπερηχητικών αεροσκαφών στο τελευταίο τμήμα της τροχιάς τους. Αυτό θα αποτρέψει πιθανές επιθέσεις με χρήση ραντάρ και δορυφόρων. Τα τελευταία ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου θα συμπληρώσουν τα υπάρχοντα συστήματα αεροπορικής άμυνας.

Η ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων επίσημα, εκτός από τη Ρωσία, υλοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι αυτός ο τομέας είναι η προτεραιότητά τους και ότι το συγκεκριμένο είδος θα αποτελέσει την επιτομή του μελλοντικού πολέμου.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...