Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Πέτσας: ''Αρχικά θα ανοίξουν κομμωτήρια και καταστήματα λιανικής - Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία''

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 28 Απριλίου θα ανακοινώσει ο ανεκδιήγητος Μητσοτάκης το σχέδιο της αντίχριστης κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ενώ θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από τους υπουργούς.

«Σκοπός των αυστηρών περιοριστικών μέτρων δεν ήταν να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στα σπίτια μας αλλά να πάρουμε τις ζωές μας πίσω» τόνισε ο Πέτσας λες και μας κάνει την χάρη που σπάει την καραντίνα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε πως «τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν μεταξύ τους χρονικά, ώστε να αξιολογείται η αποτελεσματικότητα».

Ο Πέτσας είπε ότι αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα λιανικής και οι επιχειρήσεις υγιεινής, ενώ στη συνέχεια θα ανοίξουν τα σχολεία και αμέσως μετά τα καταστήματα εστίασης.

Για το ζήτημα των εκκλησιών, σημείωσε ότι «οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία, από τα πρώτα στάδια άρσης των μέτρων, ενώ για τους συμβολικούς εορτασμούς της Πρωτομαγιάς ανακοίνωσε ότι θα γίνουν το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ζητώντας κατανόηση από τα συνδικάτα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως «αρχίζει από σήμερα η καταβολή επιδόματος στους μακροχρόνια ανέργους. Έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 73.000 μακροχρόνια άνεργοι. Μέχρι 3 Μαϊου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα», ενώ όπως είπε «μέχρι την Πέμπτη θα καταβληθούν και τα 600 ευρώ στους επιστήμονες».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...