Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός Μπιλ Γκέιτς: Προχωρά σε κατασκευή 7 εργοστασίων για εμβόλια

Κορωνοϊός Μπιλ Γκέιτς: «Το να χάσω μερικά δισεκατομμύρια, αξίζει τον κόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπίλ Γκέιτς


Κορωνοϊός Μπιλ Γκέιτς: Ο Μπιλ Γκέιτς σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή επτά εργοστασίων όπου αντίστοιχες εταιρείες και ερευνητές θα εργαστούν για την παρασκευή εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, ακόμα και εάν χάσει μερικά δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδρυτής της Microsoft, δήλωσε την Πέμπτη ότι το «Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς» το οποίο διαχειρίζεται, θα κατασκευάσει επτά εργοστάσια ώστε οι έρευνες για την παρασκευή εμβολίου να επιταχυνθούν, γνωρίζοντας ότι στο τέλος μόνο ένα ή δύο από αυτά ενδέχεται να έχουν καταλήξει σε κάποιο αξιόπιστο εμβόλιο. «Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας κρίσης όπου χάνονται τρισεκατομμύρια δολάρια από την οικονομία, το να χάσω μερικά δισεκατομμύρια, αξίζει τον κόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπίλ Γκέιτς.



«Ταχύτερο το ίδρυμα Μπιλ και Μέλιντα Γκέιτς από ότι οι κυβερνήσεις»

Σύμφωνα με τον ίδιο το «Ίδρυμα Μπιλ και Μέλιντα Γκέιτς» μπορεί να είναι ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό στη μάχη κατά του κορωνοϊού από ότι οι κυβερνήσεις, καθώς διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τα χρήματα που απαιτούνται για τις έρευνες. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος θεωρεί ότι επιλέγοντας τις επτά πιο υποσχόμενες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και κατασκευάζοντας εργοστάσια με τον απαραίτητο εξοπλισμό θα λειτουργήσει καλύτερα από το να χρηματοδοτήσει ερευνητικά κέντρα, έπειτα από την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς με αυτή τη διαδικασία ενδέχεται να έχει παρασκευαστεί εμβόλιο εντός των επόμενων 18 μηνών.



Σε άρθρο του στην εφημερίδα Washington Post που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γκέιτς δήλωσε ότι το ίδρυμα που διαχειρίζεται μαζί με τη σύζυγό του Μελίντα, έχει ήδη χρηματοδοτήσει με 100 εκ. δολάρια έρευνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, ενώ έχει προσφέρει πολλά διαγνωστικά κιτς στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.΄

Παράλληλα ο ιδρυτής της Microsoft κάλεσε την κυβέρνηση Τραμπ να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα περιορισμού σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ, ενώ εκτιμά ότι η χώρα θα χρειαστεί άλλες 10 εβδομάδες περιορισμού της κυκλοφορίας και των κοινωνικών επαφών για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία.

https://www.pagenews.gr/2020/04/04/kosmos/koronoios-mpil-gkeits-proxora-se-kataskeui-7-ergostasion-gia-embolia/
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...