Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Συγκλονιστικός ο Κ. Γρίβας για αυτό που έρχεται με την Τουρκία

Κ. Γρίβας : Η Πανδημία, η Γεωπολιτική Σκακιέρα και η Τουρκία μετωπικά στον Ελληνισμό



Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών , Κωνσταντίνος Γρίβας , μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε γιατί έχουμε πλήρη ανακατανομή γεωπολιτικά της ισχύος παγκόσμια και γιατί αναδύεται μία νέα διπολική πραγματικότητα.
Εξήγησε γιατί η Τουρκία λειτουργεί πλέον μετωπικά από την Δυτική Θράκη και το Αιγαίο, μέχρι την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ειδική αναφορά έκανε στις εξελίξεις στην Λιβύη και το ρόλο που ατυχώς με συναίνεση της Ελληνικής Κυβέρνησης, επιφυλάσσεται για την Κρήτη, σε νέα μεταναστευτικά κύματα.
Ο κ. Γρίβας , έδωσε και απτά παραδείγματα όπως του Πανεπιστημίου στο Τούρκου της Φινλανδίας, για το πώς και άλλες δυνάμεις επιχειρούν να αμφισβητήσουν ζωτικά θέματα εθνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, κάνοντας λόγο για νέα πληθυσμιακή πραγματικότητα στα νησιά αυτά. Ο κ. Γρίβας θεωρεί ότι η Τουρκία έχει ήδη εισέλθει σε επιχειρήσεις «ψυχρών πολεμικών πράξεων» έναντι της Ελλάδα και της Κύπρου, που πρέπει να αντιληφθούν άμεσα ότι μόνο με τις δικές τους δυνάμεις θα πρέπει να έχουν στρατηγική απάντηση στην Τουρκία.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...