Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Πολεμικό διάγγελμα από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας: «Θα πεθάνουμε υπερασπιζόμενοι τη Ρωσία» – Αναπτύσσονται ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις σε Βαλτική και Α.Ευρώπη

Του Βασίλη Καπούλα

Πολεμικό διάγγελμα από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας προς τον λαό του: «Εμείς μαζί με τον ρωσικό λαό και όλους τους Ρώσους θα υπερασπιστούμε την κοινή πατρίδα μας απέναντι στο δυτικό μέτωπο.
Απέναντι σε αυτό το δυτικό μέτωπο θα πεθάνουμε υπερασπιζόμενοι την Λευκορωσία και την Ρωσία» είπε ο Lukashenko.
«O στρατός της Λευκορωσίας της οποίος ο εκσυγχρονισμός έχει ήδη ολοκληρωθεί θα υπερασπιστεί την Ρωσία απέναντι στο δυτικό μέτωπο» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Alexander Lukashenko.
«Ο στρατός της Λευκορωσίας είναι ικανός να αποκρούσει οποιονδήποτε και αν επιτεθεί».
«Έχουμε πρακτικά ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό του στρατού μας και είμαστε πανέτοιμοι για όλους τους πιθανούς πολέμους που μπορούν να διεξαχθούν εναντίον του κράτους μας από ένα από αγώνα μέχρι ένα θερμό πόλεμο».
Το ΝΑΤΟ έχει στρέψει όλα τα «μάτια» και τις δυνάμεις του στη Βαλτική και στο Καλίνιγκραντ με μεταστάθμευση  KC-135, E-3C στην Πολωνία ενώ, και αυτό είναι το σημαντικό, δύο RC-135S COBRA BALL που εντοπίζουν ICBM έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη.
Όπως αναφέραμε στο άρθρο μας Συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Η Ρωσία μεταφέρει βαλλιστικά συστήματα Iskander-M στο Καλίνγκραντ και επίλεκτες αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV) στη Λευκορωσία η Ρωσία στέλνει διαρκώς ενισχύσεις.
Η κατάσταση κλιμακώνεται διαρκώς και για αυτό υπάρχει ανάπτυξη σουηδικών στρατευμάτων στο Gotland που θεωρείται στρατηγικής σημασίας . Αμερικανικά άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί στη Σλοβακία ενώ και η Πολωνία έχει κινητοποιήσει το στρατό της. Ενισχύσεις φθάνουν και στην Εσθονία
350 στρατιώτες και 100 στρατιωτικά οχήματα έφθασαν από το Βέλγιο στην Λιθουανία, πόλη Klaipeda ενώ σε βίντεο θα δείτε μεγάλη κινητοποίηση και στη Γερμανία με άρματα μάχης να έχουν φορτωθεί σε συρμούς.
Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ ενισχύει την παρουσία του στην Βαλτική και στη Μαύρη Θάλασσα.
Η Λετονία ανέφερε ότι ρωσικά Su-24 πλησίασαν τα σύνορα της ενώ η Φινλανδία τόνισε ότι ρωσικά Su-27 παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο της.





























Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...