Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από τη Ρωσία: Δυνάμεις της Νέας Ρωσίας κατέρριψαν ΝΑΤΟϊκό ελικόπτερο – 200 αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν εγκλωβιστεί στο Χαλέπι

Του Βασίλη Καπούλα

Ανοίγουν όλα τα μέτωπα ταυτόχρονα στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας κατέρριψαν ελικόπτερο που μετέφερε νατοικούς στρατιωτικούς κοντά στην γραμμή επαφής ενώ στο Χαλέπι είναι εγκλωβισμένοι 200 (!) αξιωματούχοι των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών! Πρόκειται περί επικείμενης απίστευτης σφαγής. Β.Πούτιν και Σ.Σοιγκού έδωσαν το σύνθημα: Επίθεση σε όλα τα μέτωπα.
Ταυτόχρονα ο Β.Πούτιν προχώρησε σε σύγκριση της κατάστασης που επικρατεί ανατολικά της Ουκρανίας με την Κριμαία:
«Πρέπει να δώσω έμφαση σε αυτό, αναγκαστήκαμε να υπερασπιστούμε τους ρωσόφωνους στο Ντονμπάς. Με τον ίδιο τρόπο η Ρωσία αναγκάστηκε να απαντήσει στην επιθυμία των ανθρώπων που ζουν στην Κριμαία να επιστρέψουν πίσω στη Ρωσία».
Για πρώτη φορά ο Β.Πούτιν προχώρησε σε μια τέτοια ρητορική εγκαταλείποντας όσα έλεγε μέχρι το 2015.
Ταυτόχρονα ο διοικητής του Ντονέτσκ ανέφερε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν ελικόπτερο που μετέφερε  στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ.
«Υπήρχαν αρκετοί στρατιωτικοί από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Krasnogorovka».
O επικεφαλής του DPR, Alexander Zakharchenko, ανακοίνωσε ότι «ο ουκρανικός Στρατός με την υποστήριξη επιθετικού ελικοπτέρου επιχειρούσε να επιτεθεί στις θέσεις των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας αλλά το ελικόπτερο κατερρίφθη από αντιαεροπορικά πυρά»
Σε όλο το εύρος της Νέας Ρωσίας διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις. Ο Aleksandr Zaharchenko  είπε ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει πάρα πολύ στο Ντονμπάς και στο Debaltsevo και ειδικά σε Peski και Dokuchaevsk.
«Χτες οι δυνάμεις προσπάθησαν να σπάσουν τις γραμμές άμυνας σε Kominternovo και Leninskoe με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15  μισθοφόροι τους και να καταστρέψουμε 25 στρατιωτικά οχήματα».
«Στις τάξεις του ουκρανικού Στρατού υπάρχουν μισθοφόροι από Πολωνία και Γεωργία. Αυτοί σε δύο ομάδες των 30 μας επιτέθηκαν από διαφορετικές κατευθύνσεις».
O ουκρανοί μεταφέρουν άρματα μάχης, αντιαεροπορικά συστήματα BUK και βαρύ πυροβολικό στα σύνορα.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...